Annonce
Aabenraa

Sønderborg-politiker langer ud efter Aabenraa: Vil I bare rage til jer?

Sønderborghus har status som regionalt spillested i dag og går efter at blive det igen fra 2021. Det samme gør Aabenraa Kommunes musiksatsning Aabenraa Live. Arkivfoto: Timo Battefeld
Aabenraa Kommunes ambition om at blive regionalt spillested virker til at være et forsøg på at rage statsmidler til sig for at udvikle sit eget musikliv på bekostnings af regional udvikling, lyder kritikken fra Jesper Kock, næstformand i Sønderborg Kommunes kulturudvalg, som i høj grad også savner dialog på området. Kulturformand i Aabenraa afviser.

Aabenraa: Hvilken dialog?

Sådan spørger Jesper Kock (S), næstformand i kulturudvalget i Sønderborg Kommune, efter Aabenraa Kommunes kulturudvalg tidligere på måneden meldte endegyldigt ud, at man i regi af projektet Aabenraa Live går efter at blive regionalt spillested, og at det muligvis kan ske i samarbejde med Sønderborg Kommune. I den forbindelse fortalte udvalgsformand Lars Kristensen (V), at hans forvaltning have taget en dialog med folkene i Sønderborg, som lige nu har det regionale spillested Sønderborghus.

Det er faldet Jesper Kock for brystet. Han kritiserer Aabenraa Kommune for at have gået usædvanligt stille med dørene over for sin nabokommune, når det kommer til ambitionerne om det regionale spillested.

- Jeg har ikke oplevet, at Aabenraa ønsker en dialog. Vores forvaltning har flere gange spurgt ind til, hvad det er for noget, der bliver arbejdet med, men det er der aldrig rigtig kommet svar på. Det er rigtigt, at der var et møde mellem forvaltningerne inden deres forrige udvalgsmøde, men timingen af det bærer snarere præg af, at man bare skulle have sat flueben i den boks. Det virker ikke seriøst, siger Jesper Kock.

Rager midler til sig

Han undrer sig også over Aabenraa Kommunes tilgang til det regionale spillested, som er en form for statslig støtte, man modtager til at fremme det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og nationalt.

Jesper Kock mener, at fokus er lige lovligt lokalt i Aabenraa Lives tilfælde, hvis overordnede formål da også er at styrke det rytmiske musikliv i Aabenraa Kommune.

- Det virker til, at man bare vil rage sig nogle midler til sig, så man kan udvikle sit eget musikliv. Det gør mig ærlig talt lidt paf, når vi arbejder så meget på at udvikle det regionale og på at opfylde de krav, der er, når man vil være regionalt spillested. Det er rigtig godt, at de gerne vil booste deres musikliv - og de kan jo også komme til Sønderborg og opleve alle de positive sideeffekter ved at gøre det - men nu er det jo ikke sådan, at pengene er beregnet til at finansiere en mellemstor dansk provinsbys populærmusik, siger Jesper Kock.

Annonce

Få en snak

Han opfordrer sine kolleger i Aabenraa Kommune til at gøre alvor af sine tilkendegivelser om dialog.

- Så kan vi få en snak om, hvad et regionalt spillested er, og hvad det skal. Hvis det er, fordi vi ikke gør det godt nok, må vi jo lave en lokal evaluering. Det vigtigste er, at vi fortsat har et regionalt spillested i Sønderjylland. Vi skal ikke pludselig gå i krig med hinanden, så dem, der tager beslutningerne, får en fornemmelse af, at de ikke får god nok kvalitet hernede, siger Jesper Kock.

Annonce

Møde på vej

Den dialog kommer måske nu. I hvert fald fortæller Lars Kristensen, at der er en officiel henvendelse på vej til Sønderborg.

- Så kan vi få et fællesmøde om Aabenraa Live og få en dialog om vores ønske om at blive regionalt spillested enten alene eller sammen med andre, siger han.

Jesper Kock fortæller, at I ikke har svaret på henvendelser, når Sønderborg har spurgt. Er det korrekt?

- Det kender jeg ikke noget til, men det kan jeg ikke forestille mig, for det er ikke sådan, vi arbejder. Vi meldte også ambitionerne ud i forbindelse med sidste års budgetforlig, og det har været nævnt i fælles forum flere gange, siger Lars Kristensen.

Det er også en misforståelse, hvis man kan få det indtryk, at Aabenraa Kommune kun vil have status som regionalt spillested for at udvikle sit eget musikliv, mener han.

- Det er bestemt ikke vores intention, og i vores beslutningsgrundlag er det også nævnt, at vi vil samarbejde regionalt. Det er sådan, et regionalt spillested virker, siger Lars Kristensen.

Der er frist for at søge om at blive regionalt spillested den 28. februar 2020.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Sydjylland

Dansk Handicap Forbund: Familier må tit kæmpe for at få den hjælp, de har krav på

Annonce