Annonce
Aabenraa

Sønderborg-politiker langer ud efter Aabenraa: Vil I bare rage til jer?

Sønderborghus har status som regionalt spillested i dag og går efter at blive det igen fra 2021. Det samme gør Aabenraa Kommunes musiksatsning Aabenraa Live. Arkivfoto: Timo Battefeld
Aabenraa Kommunes ambition om at blive regionalt spillested virker til at være et forsøg på at rage statsmidler til sig for at udvikle sit eget musikliv på bekostnings af regional udvikling, lyder kritikken fra Jesper Kock, næstformand i Sønderborg Kommunes kulturudvalg, som i høj grad også savner dialog på området. Kulturformand i Aabenraa afviser.

Aabenraa: Hvilken dialog?

Sådan spørger Jesper Kock (S), næstformand i kulturudvalget i Sønderborg Kommune, efter Aabenraa Kommunes kulturudvalg tidligere på måneden meldte endegyldigt ud, at man i regi af projektet Aabenraa Live går efter at blive regionalt spillested, og at det muligvis kan ske i samarbejde med Sønderborg Kommune. I den forbindelse fortalte udvalgsformand Lars Kristensen (V), at hans forvaltning have taget en dialog med folkene i Sønderborg, som lige nu har det regionale spillested Sønderborghus.

Det er faldet Jesper Kock for brystet. Han kritiserer Aabenraa Kommune for at have gået usædvanligt stille med dørene over for sin nabokommune, når det kommer til ambitionerne om det regionale spillested.

- Jeg har ikke oplevet, at Aabenraa ønsker en dialog. Vores forvaltning har flere gange spurgt ind til, hvad det er for noget, der bliver arbejdet med, men det er der aldrig rigtig kommet svar på. Det er rigtigt, at der var et møde mellem forvaltningerne inden deres forrige udvalgsmøde, men timingen af det bærer snarere præg af, at man bare skulle have sat flueben i den boks. Det virker ikke seriøst, siger Jesper Kock.

Rager midler til sig

Han undrer sig også over Aabenraa Kommunes tilgang til det regionale spillested, som er en form for statslig støtte, man modtager til at fremme det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og nationalt.

Jesper Kock mener, at fokus er lige lovligt lokalt i Aabenraa Lives tilfælde, hvis overordnede formål da også er at styrke det rytmiske musikliv i Aabenraa Kommune.

- Det virker til, at man bare vil rage sig nogle midler til sig, så man kan udvikle sit eget musikliv. Det gør mig ærlig talt lidt paf, når vi arbejder så meget på at udvikle det regionale og på at opfylde de krav, der er, når man vil være regionalt spillested. Det er rigtig godt, at de gerne vil booste deres musikliv - og de kan jo også komme til Sønderborg og opleve alle de positive sideeffekter ved at gøre det - men nu er det jo ikke sådan, at pengene er beregnet til at finansiere en mellemstor dansk provinsbys populærmusik, siger Jesper Kock.

Annonce

Få en snak

Han opfordrer sine kolleger i Aabenraa Kommune til at gøre alvor af sine tilkendegivelser om dialog.

- Så kan vi få en snak om, hvad et regionalt spillested er, og hvad det skal. Hvis det er, fordi vi ikke gør det godt nok, må vi jo lave en lokal evaluering. Det vigtigste er, at vi fortsat har et regionalt spillested i Sønderjylland. Vi skal ikke pludselig gå i krig med hinanden, så dem, der tager beslutningerne, får en fornemmelse af, at de ikke får god nok kvalitet hernede, siger Jesper Kock.

Annonce

Møde på vej

Den dialog kommer måske nu. I hvert fald fortæller Lars Kristensen, at der er en officiel henvendelse på vej til Sønderborg.

- Så kan vi få et fællesmøde om Aabenraa Live og få en dialog om vores ønske om at blive regionalt spillested enten alene eller sammen med andre, siger han.

Jesper Kock fortæller, at I ikke har svaret på henvendelser, når Sønderborg har spurgt. Er det korrekt?

- Det kender jeg ikke noget til, men det kan jeg ikke forestille mig, for det er ikke sådan, vi arbejder. Vi meldte også ambitionerne ud i forbindelse med sidste års budgetforlig, og det har været nævnt i fælles forum flere gange, siger Lars Kristensen.

Det er også en misforståelse, hvis man kan få det indtryk, at Aabenraa Kommune kun vil have status som regionalt spillested for at udvikle sit eget musikliv, mener han.

- Det er bestemt ikke vores intention, og i vores beslutningsgrundlag er det også nævnt, at vi vil samarbejde regionalt. Det er sådan, et regionalt spillested virker, siger Lars Kristensen.

Der er frist for at søge om at blive regionalt spillested den 28. februar 2020.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce