Annonce
Sønderborg

Sønderborg-restaurant er vinderen af Danmarks bedste burger

Sommeren 2017 slog Simon Stefanski sammen med nu eks-kæresten Isabella Thordsen op for Lazy Dog. I forgrunden storebroderen Kascper Stefanski. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Efter en tæt finale endte Lazy Dog på Perlegade med at stryge til tops i konkurrencen "Danmarks Bedste Burger".

Sønderborg: Lazy Dog kunne onsdag middag lade champagnepropperne springe. For her stod det klart, at restauranten havde vundet afstemningen om have Danmarks bedste burger på menukortet.

- Vi er meget, meget lykkelige. Både over at have vundet men ikke mindst den fantastiske opbakning, vi har fået af Sønderborg, siger Simon Stefanski, der driver restauranten sammen med sin storebror Kascper Stefanski.

Der var gæsterne, som bestemte, hvem der skulle vinde konkurrencen ved at stemme over telefonen. Finaleafstemningen begyndte onsdag og sluttede den 18. september klokken 12.

I den ti styk store finalefelt endte det med at blive et meget tæt kapløb mellem Lazy Dog og Restaurant Pagoden i Ølgod. Flere gange de sidste timer skiftede føringen, men til slut havde Sønderborg-restauranten altså fået flest stemmer i konkurrencen, som opdagdanmark.dk står bag.

- Det var helt vildt spændende. De førte længe, men den sidste time trak vi fra, siger en tydelig meget glad Simon Stefanski.

Annonce

Vi er meget, meget lykkelige. Både over at have vundet men ikke mindst den fantastiske opbakning, vi har fået af Sønderborg

Simon Stefanski, indehaver af Lazy Dog

Opkaldt efter en hund

Sønderborg-restauranten var tidligere på måneden oppe imod 33 andre nominerede i konkurrencen om at vinde titlen som Sydjyllands Bedste Burger. Her blev Lazy Dog nummer to efter Haderslev Golfrestaurant, som dermed kom direkte til finalen i konkurrencen.

Ud over de fem regionale vindere kom de fem spisesteder med flest stemmer på landsplan dog også videre til finalen, og her havde Lazy Dog fået nok stemmer til at være blandt de udvalgte.

Sommeren 2017 slog Simon Stefanski sammen med nu ekskæresten Isabella Thordsen op for Lazy Dog – opkaldt efter deres hund Pumpkin.

Cocktails, øl, burgere, pommes friter, milkshakes, salater og meget mere, der kan nydes i et afslappet og urbant miljø med for eksempel jazz eller 60'er disco i baggrunden.

Restauranten ligger i Sønderborgs anden ældste bygning opført i 1642. Så det var noget af en mundfuld at få den fredede bygning klar til at rumme både industrikøkken og spisepladser på de omkring 70 kvadratmeter og indrette en baggård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce