Annonce
Sønderborg

Sønderborg: Så er det igen tid til at hædre de frivillige i foreningslivet

Sønderborgs borgere og foreninger skal til tasterne - der kan nemlig igen indstilles frivillige kandidater i foreningslivet før kommunens årlige fritidsfest 27. marts.

Sønderborg: Der er fritidstilbud i alle afskygninger og til alle mennesketyper i alle kroge af Sønderborg Kommune.

Det er kun muligt på grund af den indsats som flere hundrede ledere, instruktører, trænere og ildsjæle gør uden at få løn for det.

Sønderborg Kommune takker for indsats med det årlige "Folkeoplysningsudvalgets hædringsarrangement" - i folkemunde Fritidsfesten.

Der uddeles fem priser for henholdsvis årets ildsjæl, årets forening, årets nye initiativ, årets træner/leder/instruktør/underviser, årets forening og årets talent.

Mens alle og enhver kan foreslå kandidater til de første fire kategorier, er det kun foreninger, der kan indstille kandidater til årets talent.

Annonce

Kontant skulderklap

Med hver pris følger en pengepræmie på 5.000 kroner, som lokale firmaer har sponsoreret.

- Det er en vigtig del af vores allesammens, det vil sige hele samfundets, hverdag, de frivillige kræfter i foreningslivet står for. Uden de frivillige, ingen foreninger. Vi kan slet ikke takke disse ildsjæle nok. De fortjener al den ros, de overhovedet kan få - uanset om det er et vundet mesterskab, om man er den uundværlige blæksprutte uden hvem, alt ville falde sammen - eller dem, der igangsætter nye initiativer, der får os op af sofaen, siger formanden for folkeoplysningsudvalget, Peter Landergren.

Sådan gør man

Hver indstilling skal have mindst to stillere og skal skrives som en motiveret tekst.

Det vil sige, at man på nogle linjer uddyber, hvorfor lige netop den givne kandidat skal vinde.

En jury udvælger herefter tre nominerede i hver kategori, der alle kommer op på scenen. Sidste frist for aflevering af indstillinger er 2. februar på www.sonderborgkommune.dk/borger/fritidsfesten.

Fritidsfesten foregår i Humlehøjhallen 27. marts, hvor 500-600 deltagere nyder aftenen med musik, spisning og underholdning.

Interesserede kan læse mere om indstillingen til priser samt Fritidsfesten på www.sonderborgkommune.dk/borger/fritidsfesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce