Annonce
Sønderborg

Sønderborg skal males Tour de France-gult

Borgermødet på Sønderborg Teater trak slet ikke så mange borgere som borgermødet om touren på Idrætshøjskolen for tre uger siden. Foto: Timo Battefeld
Mandag aften kunne borgerne i Sønderborg Kommune på et borgermøde høre mere om kommunens planer, når Tour de France lander i Sønderborg den 4. juli 2021.

Sønderborg: Sønderborg skal tage den helt store, gule dragt på op til den 4. juli 2021, når tredje etape af Tour de France har mål i Sønderborg. Det fortalte politikere og medarbejdere på et borgermøde på Sønderborg Teater mandag aften.

Kulturchef Nicolai Dupont Heidemann kunne fortælle, at det sker under teamet Gul By.

- Alle kan være med. Om det er malet eller strikket, så skal vi have pyntet huse, marker og rundkørsler i gult. Det skal være gult med et tvist. Vi skal tænke fransk og cykler. Vi håber, I vil være med til at skabe den her gule fest, sagde han på borgermødet, der modsat det første borgermøde for tre uger siden ikke trak så mange mennesker.

Nicolai Dupont Heidemann fortalte også, at et 100-dages program, som vil køre fra den 24. marts 2021, skal sætte tour-stemningen i Sønderborg Kommune.

- Vi skal udnytte det potentiale, som Tour de France har. Vi skal være kreative og for eksempel lave franske foredrag, franske middage, og pynte cykler. Det vigtige er, at vi begynder planlægningen tidligt, men at arrangementerne ikke begynder for tidligt. For det skal være med til at bygge en stemning op, sagde kulturchefen.

Sønderborg Kommune opfordrer alle til at komme med ideer og arrangere kulturbegivenheder i forbindelse med Tour de France.

Tour de France

Sønderborg Kommune skal bruge mindst 400 frivillige på dagen samt til 100-dages programmet. Man kan tilmelde sig på www.sonderborg.dk/frivillig

Sønderborg Kommunes eget Tour de France-logo må benyttes af alle private og erhvervslivet. Det kan findes på www.sonderborg.dk/temaer/tour

Derimod må Tour de Frances logo ikke bruges af alle.

Den 10. november er der endnu et borgermøde om Tour de France i Sønderborg Kommune.

Cykelløb for alle

Også Helge Larsen (S), der er formand for sundhedsudvalget, opfordrede folk til at arrangere Tour de France-begivenheder.

- Vi skal fremme hverdagscyklismen med for eksempel motionsløb på ruten, reparere gamle cykler, som kan bruges på løbsdagen, og cykelløb for familier. Det her er en event, som skal sætte varige spor, lave fællesskaber og skabe mere sundhed og trivsel, sagde Helge Larsen.

Sønderborg Kommune står op til Tour de France for flere kampagner, der skal få børn, unge, voksne og ældre til at cykle mere.

Annonce

Karavane på 11 kilometer

Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget, kunne fortælle, at forvaltningen er i fuld gang med at kigge på trafikforhold og parkering omkring den 4. juli 2021.

- Det er vores opgave, at få det til at fungere så godt som muligt, så det bliver en god oplevelse og en stor folkefest. Vi har haft andre events, som vi har lært af, sagde Aase Nyegaard.

En tourkaravane med 160 ombyggede biler kører igennem hele ruten to timer før, feltet kommer forbi. Karavanen rækker over 11 kilometer, og det tager en halv time for publikum at se optoget.

Målet er på Augustenborg Landevej, hvor hele målområdet bygges op natten til den 4. juli. Det hele bygges op og tages ned indenfor et døgn. Ruten bliver lukket ned mindst tre timer før, feltet kommer forbi. Det skyldes, at der skal sættes bannere og afspærring op, samt at hele ruten skal fejes.

- I samarbejde med politi og Vejdirektoratet laver vi en beredskabsplan, som sikrer, at eventuelle ambulancer og udrykningskøretøjer kan komme ud til borgerne, sagde Mette Bertelsen, der er drift- og anlægschef i Sønderborg Kommune.

Fungerende kulturudvalgsformand Jesper Kock (S) forbereder sig i kulissen, mens borgmester Erik Lauritzen (S) er på scenen. Foto: Timo Battefeld
På borgermødet var borgere, foreninger og erhvervslivet mødt op. Foto: Timo Battefeld
Kulturdirektør Inge Olsen opfordrede alle borgere til at involvere sig i Tour de France. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Vejen For abonnenter

Skolebestyrelsesformand tager orlov: - Debatten er løbet lidt af sporet, og der er måske kommet for mange følelser ind over

Esbjerg

Vanvittig kørsel: 83 snuppet i fartkontrol - højeste hastighed målt til 144 km/t på landevej

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Sønderborg

Bløde trafikanter skal sikres: Slesvigsk Parti foreslår ny sektion på Kong Chr. X's Bro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Miljøstyrelsens rådgiver sår ny tvivl om Marina City: Kommunen har ikke gjort det godt nok

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Esbjerg

70-årig gik fra sin bopæl og blev efterlyst: Fundet i god behold

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Billund

Socialdemokratiet har fundet afløseren for Troels Ravn: Skriver valgt uden modkandidater

Annonce