Annonce
Sønderborg

Sønderborg Slot ser frem mod godt besøgsår i Genforenings-året

I september vakte Sønderborg Slot Christian II til live med en festival for kongen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Museum Sønderjylland er tilfreds med besøgstallet på Sønderborg Slot i 2019, hvor 52.549 besøgte slottet. Ny udstilling til flere millioner om Sønderjylland skal påvirke besøgstallet positivt.

Sønderborg: 52.549 gæster besøgte i løbet af 2019 Sønderborg Slot. Det er knap 600 personer færre end i 2018, hvor 53.148 besøgte slottet.

- Overordnet set rammer vi niveauet for 2018, hvilket er tilfredsstillinede. Fremadrettet arbejder vi på, at styrke vores besøgstal endnu mere, særligt på vores fyrtårne Sønderbog Slot og på museerne i Tønder. I 2020 kan vi se frem til et spændende år i Genforeningens tegn. Her åbner vi 17. januar en ny, stor udstilling på Sønderborg Slot. Den store interesse for Genforeningen forventer vi afspejler sig positivt i besøgstallene for 2020. Ligesom vi håber, at de mange besøgende på Sønderborg Slot også vil lægge vejen forbi Cathrinesminde Teglværk, siger Nina Nørgaard Jørgensen, der er publikums- og formidlingschef hos Museum Sønderjylland.

Cathrinesminde Teglværk havde i 2019 17.357 besøgende, hvilket er en stigning i forhold til 2018, hvor 15.417 besøgte teglværket.

Besøgstal

Sønderborg Slot: 2019: 52.549. 2018: 53.148. 2017: 56.325. 2016: 50.689. 2015: 52.520.

Cathrinesminde Teglværk: 2019: 17.357. 2018: 15.417. 2017: 16.670. 2016: 14.428. 2015: 17.543.

Største satsning

Den nye udstilling på Sønderborg Slot, '100 år med Danmark - Sønderjylland siden Genforeningen' er den mest ambitiøse og den største satsning på slottet siden 1970'erne.

- Udstillingen har været det store fokus i tre år. Det er det største enkeltafsnit, som vi fornyer, og det er det, vi har investeret flest penge i i forhold til, hvad vi ellers har lavet de sidste 30 år, siger Carsten Porskrog Rasmussen, der er enhedsleder for historie.

Det er A.P. Møller Fonden, der har doneret pengene til udstillingen, der har kostet flere millioner.

Udstillingen handler blandt andet om mellemkrigstiden, anden verdenskrig og efterkrigstiden. Det sidste rum sætter fokus på det særligt sønderjyske som dialekt, kagebord og ringridning.

- Vi håber, at udstillingen vil føre til øget besøgstal de kommende år. Det er en væsentlig udvidelse af vores basistilbud. Det er på den ene side en klassisk udstilling med en masse spændende genstande og historier samtidig med, at vi har et lag af moderne, elektronisk formidling, som tegner sig for en tredjedel af de samlede udgifter, siger Carsten Porskrog Rasmussen.

Der er blandt andet minibiografer, spillene 'Fang en smugler' og 'Taj en kach' samt en interaktiv Twittervæg med tweets fra kendte og ukendte mennesker samt gæsterne.

- De sidste 100 års historie har stor appel hos publikum. Den historiske interesse er størst for det, der er tæt på. Der er også et humoristisk lag, det store drama om Sønderjylland er forbi, og det gør, der er mere plads til humor, siger Carsten Porskrog Rasmussen.

Udstillingen præsenterer blandt andet en Nimbus-motorcykel, et vejskilt med skudhuller fra den 9. april, kostumer fra E Vos Piche, L:Ron:Haralds Opel-halskæde og en ringrideruniform fra en ringrider gennem 60 år.

- Ringridning, kagebord og pølser er ikke fordi alle sønderjyders liv, men det er i dag markører for sønderjysk, siger Carsten Porskrog Rasmussen.

Udstillingen åbnes af prinsesse Benedikte den 17. januar, og dagen efter åbner udstillingen for offentligheden.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Familiefirma med succes: Trivsels-assistenterne har travlt i de grønne områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Covid-19 har ramt Mommark Marina: Må lukke

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Tønder For abonnenter

Direktøren er blevet et med lokalbefolkningen: - Det er her, vi skal være

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce