Annonce
Danmark

Sønderborg Sommerrevy: En flot og festlig sejltur

Lone Rødbroe i et gakket musikalsk nummer, hvor hun tager hele scenen fra sin medmusikant i Karsten Jansforts skikkelse. Foto: Timo Battefeld

Sønderborg Sommerrevy er i år en tempofyldt, visuel fest med overlegen musikalitet og godt humør. Som en god, klassisk revy deler den også øretæver ud, men kløerne måtte gerne kradse dybere.

Annonce

Revydirektør Leif Maibom har forladt scenen i Sønderborg, men da han har skrevet tæt ved halvdelen af årets numre, er hans lune, frække og kommenterende ånd stadig intakt i revyen. Det er ofte godt, men hverken Maibom eller de øvrige tekstforfattere formår med få undtagelser at gå fra godkendt til fantastisk.

Resten af Sønderborg Sommerrevy er en uanfægtet fornøjelse i højt tempo. En visuel lækkerbid, en musikalsk delikatesse og en holdindsats med fremragende skuespilpræstationer.

Årets revy hedder "Før var vi alle i samme båd", og det gennemsyrer også den enkle, men velfungerende scenografi. Kapelmester Thomas Pakula, som har skrevet flere fine melodier, og hans dygtige musikere er utraditionelt placeret hver for sig langs siderne af scenen - halvt skærmet af sejl. Synligheden giver nærvær og nerve. Kostumerne sidder lige i det berømte skab og koreografien er levende og skarpskåret.

Det vil ikke være fair at fremhæve den ene skuespiller frem for den anden, for de er alle gode og som hold ekstraordinært gode. Sammen bobler de af både musikalsk og komisk overskud. Jeanne Boel, der også er revydirektør, instruktør og koreograf, stråler særligt i sit eget nummer om en beruset midaldrende kvinde til sin egen polterabend. Hun skal tisse, og hun skal giftes med en landmand efter at have medvirket i en slags X-faktor for overskudskvinder.

Sammen med sikre Karsten Jansfort, som med høj troværdighed kan spille alt fra rystende junkie til sur pensionist, får hun os til at vride os forlegent af grin, da hun hæmningsløst kaster sig i en dobbeltseng med rumpen i vejret og insisterer på at blive taget nu! Desværre insisterer manden - med bukserne nede om hælene - på en samtykkeerklæring først. En fin MeToo-kommentar skrevet af Mads Keizer.

Revyens nye ansigter er Asger Reher, som kommer med overskud og ro, og Bjarne Antonisen, der har en lurende Dirch Passer i sig med stirrende galskab.

Lone Rødbroe kan med sine mange års erfaring i Sønderborg kroge sit publikum. Da hun i rollen som netop en blandt os i salen insisterer på at være med i et tryllenummer og kæmper med at få sig bakset op på scenen, er identifikationen høj. En herlig sketch med sjov pointe skrevet af Jan Svarrer og Søren Anker Madsen. Og så imponerer hun, da hun går musikalsk amok i en kraftpræstation af en slager-gennemgang, hvor hun mere og mere insisterede synger og skråler, men hun spiller på alt fra flasker og klokker til båthorn.

Revyoverblik

Avisen Danmarks revyanmelder, Anette Hyllested, anmelder følgende revyer.Odense Sommerrevy - spiller til 9. juni

4 stjerner

"Odense Sommerrevy tør flippe ud. Den har for en revy de nødvendige pegen fingre af både magten og sit eget publikum, hvor sjov og alvor blandes, men det er herligt, at den også tør kaste sig ud i den gakkede meningsløshed. Og det er samlende, at den også tør være lokal. Odense Sommerrevy er bestået med lune og bid. Skal der flere stjerner på reverset, kræver det, at revyen næste år luger ud i stakken af set-før-numre og i tekster med forudsigelige og svage pointer."

Hvor: Fruens Bøge i Odense. Medvirkende: Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Thomas Mørk, Vicki Berlin, Lars Arvad. Instruktør: Joy Maria Frederiksen. Kapelmester: Morten Wedendahl.

Cirkusrevyen - spiller til 31. august.

4 stjerner

Der er gået show i Danmarks største revy. Holdet på Bakken, der som bekendt favner det store, brede publikum, har valgt at slække på øretæverne og i stedet skruet op for den ufarlige charme. Den slags deler sit publikum. Er man glad for festen og genkendeligheden, vil man elske årets revy.

Hvor: Bakken i Dyrehaven ved Klampenborg. Medvirkende: Ulf Pilgaard, Niels Ellegard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Amalie Dollerup. Instruktør: Lisbet Dahl. Kapelmester: James Price.

Sønderborg Sommer Revy

Premiere lørdag 26. maj. Spiller til 21. juli.

Hvor: Comwell Hotel i Sønderborg.

Medvirkende: Karsten Jansfort, Asger Reher, Lone Rødbroe, Jeanne Boel, Bjarne Antonisen.

Instruktør: Jeanne Boel.

Kapelmester: Thomas Pakula.

Kerteminde Revyen

Premiere søndag 27. maj. Spiller til 7. juli.

Hvor: Tornøes Hotel i Kerteminde

Medvirkende: Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi, Trine Gadeberg, Marie Mondrup.

Instruktør: Trine Gadeberg.

Kapelmester: Peter Bom.

Rottefælden

Premiere 31. maj. Spiller til 25. august.

Hvor: Rottefælden i Svendborg.

Medvirkende: Jan Schou, Anne Herdorf, Kim Brandt, Christine Astrid Nielsen.

Instruktør: Carsten Friis.

Kapelmester: Jens Krøyer.

Et bondepar begynder at dyrke hash og får besøg fra Christiania. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Som en huskat

Flot indpakning, gode skuespillere og et velspillende orkester kan gøre meget for en revy, men det er teksterne, som er afgørende. Her er Sønderborg Sommerrevy som en huskat, der på en og samme tid byder sig til og tager kløerne ud for at markere, men som i modsætning til vildkatten undlader at kradse igennem for alvor.

Der er gode sketches i årets revy. Ingen pinligt tamme hul-fyld og gengangere. Det går godt med det lette. Men den vigtige revselse savner nerve. Et nummer om Kim Jong-un er forenklet til tegneserieniveau. Medieforliget behandles med billige point, og nok er det en god idé at placere ambitiøse Anders Samuelsen højt i et træ, hvorfra han har svært ved at komme ned og få indflydelse, men det har teksten også.

Bedst er en omvendt hyldestsang til Løkke og regeringen skrevet af Carl-Erik Sørensen og en Maibom-tekst om vores syn på de fremmede med en stærkt overraskende pointe. Flere numre kredser også med lune om provinslivet - her sigtes eksempelvis på udflytningen af Dansk Sprognævn. Selve revyens tema om, at vi med "mig, mig, mig-mentaliteten" ikke mere sejler i samme båd, binder det hele fint sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce