Annonce
Sønderborg

Sønderborg Sygehus er bedst til hjerner

Oversygeplejerske Vivian Mathiesen og ledende overlæge Harald Floer fremhæver multikulturen og et stærkt teamsamarbejde som årsag til, at deres afdeling formår at ligge i toppen, når det gælder behandling af hjernesygedomme. Foto: Timo Battefeld
Dagens Medicin kårer i dag neurologisk afdeling på Sønderborg Sygehus som landets bedste til behandling af hjernesygdomme.

Sønderborg: Patienter, som bliver indlagt på Sønderborg Sygehus med symptomer på apopleksi eller demens, får landets bedste behandling.

Det viser den landsdækkende undersøgelse, som netavisen Dagens Medicin hvert år laver over danske sygehuses evner til at leve op til de faglige standarder. Her får Sønderborg Sygehus 97 point ud af 100 mulige. Næstbedst er Glostrup Sygehus med 92 point. Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg ligger på en 5. plads.

Den fine placering vækker glæde i Sønderborg. Da ledende overlæge Harald Floer forleden orienterede afdelingens 26 læger om den fine placering, fik flere af dem tårer i øjnene. Ifølge ham føler de sig uretfærdigt behandlet, efter de i februar medvirkede en tv-dokumentar, som satte fokus på skandalesager med udenlandske læger på danske sygehus.

- Vi sagde ja til at medvirke, fordi vi troede, at det også skulle handle om afdelingens faglighed, men i stedet blev billeder herfra brugt i forbindelse med omtale af dårlige sager andre steder i landet, forklarer Harald Floer.

Det gav anledning til bekymring fra især de pårørende:

- Og det kan jeg godt forstå. Da min egen far blev indlagt, skulle jeg tale med en syrisk læge på gebrokkent tysk. Jeg tænkte da: Har han nu styr på fagligheden, fortæller overlægen, som selv har tysk baggrund.

Annonce

Multietnisk

Lægerne på Neurologisk afdeling i Sønderborg repræsenterer hele 18 forskellige nationaliteter, og Harald Floer tror faktisk, at det er medvirkende årsag til den fornemme placering:

- Vores læger er bevidste om, at de ofte bliver betragtet som værende mindre fagligt dygtige. Derfor giver de den ekstra skalle, fremhæver Harald Floer.

Ifølge oversygeplejerske Vivian Mathiesen handler det også om, at afdelingen har skabt en teamstruktur, hvor personalet er dediceret forskellige specialer, lige som man har ansat en sygeplejerske til at følge op på, at alle procedurer i forbindelse med udredning og behandling af hjernesygdomme bliver fulgt.

Dagens Medicin har sammenkørt oplysninger fra en lang række databaser, der registrerer hvor hurtige sygehusene er til at følge op med skanning, tilbyde forskellige behandlinger og mange andre faktorer, der kan være afgørende for hjernepatienters chancer for at overleve uden varige mén.

Her skiller Sydvestjysk Sygehus sig i øvrigt også positivt ud. Sygehusets neurologisk afdeling scorer 100 point indenfor behandling af sklerose.

- Her har vi ligget på førstepladsen de sidste fire år, men lige i år er vi blevet overhalet af Esbjerg, konstaterer Vivian Mathiesen, neurologisk afdeling, Sønderborg Sygehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce