Annonce
Sønderborg

Sønderborg vil lukke dansk-tysk messingblæserakademi

Akademiet har holdt til på Gråsten Landbrugsskole i 17 år. Arkivfoto: Claus Thorsted
I 17 år har danske og tyske musiktalenter mødtes på Dansk-Tysk Messingblæserakademi for at bliver undervist af professionelle musikere. Men opbakningen fra danske deltagere har svigtet, og Sønderborg Kommune ønsker at nedlægge akademiet.
Annonce

Gråsten: I 17 år har et grænseoverskridende messingblæserakademi fyldt Gråsten Landbrugsskole med musik en uge i løbet af sommerferien. Det var Sønderborg Kommune, der oprettede akademiet for unge messingblæsertalenter fra Danmark og Tyskland. De senere år er akademiet arrangeret sammen med Landesmusikrat Schleswig-Holstein.

De senere år har akademiet oplevet et markant fald af deltagere - især de danske. Derfor har udvalget for kultur, idræt, handel og turisme besluttet at indstille til Det Sønderjyske Koordinationsudvalg, at akademiet skal nedlægges med udgangen af 2019.

- Det Dansk-Tyske Messingblæserakademi har haft sin storhedstid. Selvom forvaltningen har prøvet at få flere danskere til at deltage, så var der sidste gang to fra dansk side, og så er der ikke særligt meget dansk-tysk over det. Vi stiller sekretariatsbistand til rådighed og bruger ressourcer på det her arrangement, men to danskere deltager. Så vi har vurderet, at vi kan bruge kræfterne bedre, siger Jesper Kock (S), der er fungerende formand for kulturudvalget.

- Det Dansk-Tyske Messingblæserakademi har haft sin storhedstid. Selvom forvaltningen har prøvet at få flere danskere til at deltage, så var der sidste gang to fra dansk side, og så er der ikke særligt meget dansk-tysk over det.

Jesper Kock (S), fungerende formand

Annonce

Sønderjyske penge

Dansk-Tysk Messingblæserakademi henvender sig til rutinerede amatørmusikere, musikskoleelever og konservatoriestuderende mellem 15 og 26 år. Akademiet foregår en uge med professionelle undervisere i trompet, trombone, horn og tuba. Akademiet får et årligt tilskud på 80.000 kroner fra puljen Fælles Sønderjyske Anliggender, mens det er Sønderborg Kommune, der står for den administrative del. Derfor vil Sønderborg høre de øvrige sønderjyske kommuner, inden akademiet endeligt lukkes.

- Da det er finansieret af de Fælles Sønderjyske Anliggender, skal det være en fælles beslutning. Vi i Sønderborg vil ikke forhindre det i at fortsætte, hvis de andre vil fortsætte det. Men vi vurderer, der ikke er grobund for akademiet længere, derfor indstiller vi til Det Sønderjyske Kulturkoordinationsudvalg, at vi lukker det projekt, siger Jesper Kock.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce