Annonce
Sønderborg

Sønderborg vil være landets cykelkommune

Sønderborg Kommune beder om ideer til at få cykelstierne fyldt med cyklister. Foto: Sønderborg Kommune

Bilen skal skiftes ud med cykler, som et led i en drøm om at Sønderborg med tiden bliver CO2-neutralt område.

Annonce

Sønderborg: Hvordan bliver Sønderborg cykelkommunen over alle andre? Det bliver der lejlighed til at snakke om tirsdag den 23. maj kl. 17-19 i Alsion, hvor kommunen inviterer cyklisterne til at komme med deres gode ideer til cyklismens fremme.

Det er kommunens ambition om at være CO2-neutralt-område i 2029, at cyklen er et af mange redskaber. For skal den drøm realiseres, så skal alle former for energioptimering ind i billedet. Det gælder også - og ikke mindst - mulighederne for reducere antallet af biler på vejene.

- Men hvordan får vi mange flere flyttet fra bilsæderne og over på cykelsadlerne? Det kunne vi godt tænke os at høre borgernes ideer og forslag til. Vi håber på fuldt hus i Alsion, og at vi blive væltet af en storm af gode ideer, siger Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Han er formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg og byder velkommen til idéaftenen den 23. maj.

Annonce

Formanden kommer

Som gæst har Sønderborg Kommune inviteret Klaus Bondam, tidligere skuespiller, men nu direktør i Cyklistforbundet. Han vil fortælle om, hvordan cykelbyer skaber vækst og sundhed og på den måde inspirere til idéstormen bagefter. Også Kent Nissen, cykelhandler i Sønderborg, er med på ideen om flere cyklister i Sønderborg og vil fortælle om noget af det, han hører i sin butik - nemlig at cyklisterne skriger efter aktiviteter på to hjul.

- Vi er allerede i gang med at etablere flere cykelstier, men måske har nogle ideer til flere tiltag. Jeg håber også, at nogle vil være med på, at vi etablerer et Cykelforum, som vil hjælpe os i det videre arbejde med at skabe aktivitet og gode forhold for kommunens cyklister, siger Helge Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce