Annonce
Sønderborg

Sønderborg vil være landets cykelkommune

Sønderborg Kommune beder om ideer til at få cykelstierne fyldt med cyklister. Foto: Sønderborg Kommune

Bilen skal skiftes ud med cykler, som et led i en drøm om at Sønderborg med tiden bliver CO2-neutralt område.

Sønderborg: Hvordan bliver Sønderborg cykelkommunen over alle andre? Det bliver der lejlighed til at snakke om tirsdag den 23. maj kl. 17-19 i Alsion, hvor kommunen inviterer cyklisterne til at komme med deres gode ideer til cyklismens fremme.

Det er kommunens ambition om at være CO2-neutralt-område i 2029, at cyklen er et af mange redskaber. For skal den drøm realiseres, så skal alle former for energioptimering ind i billedet. Det gælder også - og ikke mindst - mulighederne for reducere antallet af biler på vejene.

- Men hvordan får vi mange flere flyttet fra bilsæderne og over på cykelsadlerne? Det kunne vi godt tænke os at høre borgernes ideer og forslag til. Vi håber på fuldt hus i Alsion, og at vi blive væltet af en storm af gode ideer, siger Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Han er formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg og byder velkommen til idéaftenen den 23. maj.

Annonce

Formanden kommer

Som gæst har Sønderborg Kommune inviteret Klaus Bondam, tidligere skuespiller, men nu direktør i Cyklistforbundet. Han vil fortælle om, hvordan cykelbyer skaber vækst og sundhed og på den måde inspirere til idéstormen bagefter. Også Kent Nissen, cykelhandler i Sønderborg, er med på ideen om flere cyklister i Sønderborg og vil fortælle om noget af det, han hører i sin butik - nemlig at cyklisterne skriger efter aktiviteter på to hjul.

- Vi er allerede i gang med at etablere flere cykelstier, men måske har nogle ideer til flere tiltag. Jeg håber også, at nogle vil være med på, at vi etablerer et Cykelforum, som vil hjælpe os i det videre arbejde med at skabe aktivitet og gode forhold for kommunens cyklister, siger Helge Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce