Annonce
Sønderborg

Sønderborg vinder EU-pris for klimaindsats

Direktør for ProjectZero, Peter Rathje, er begejstret for EU's anerkendelse af arbejdet i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Sønderborg Kommune får EU's pris "Covenant Cities in the Spotlight" for sine resultater i forbindelse med ProjectZero-vision om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral i 2029.

Sønderborg: Der er stor glæde hos ProjectZero, som onsdag fik hæder fra EU med prisen "Covenant Cities in the Spotlight".

- Prisen har en enorm betydning, jeg er meget glad, siger direktør for ProjectZero, Peter Rathje.

Han ser udmærkelsen som en anerkendelse af, at det er lykkedes at inddrage borgere og virksomheder i Sønderborg-området og også af de resultater, der er opnået.

- EU vil sætte fokus på det lokale engagement med konkrete ambitiøse handlinger, og hvad byer og borgere kan gøre i fællesskab for at gennemføre den nødvendige, lokale grønne omstilling, forklarer han.

Peter Rathje peger på resultaterne med at fjerne omkring halvdelen af CO2-reduktionen siden 2007 og at dele erfaringer med andre:

- Vi deler allerede vores erfaringer i forskellige nationale og internationale netværk, og vi vil fortsat være et europæisk forbillede, der er villig til både at fortsætte indsatsen og samtidig hjælpe og inspirere andre, siger han.

Annonce

EU-hæder

Sønderborg Kommune vandt onsdag EU's pris "Covenant Cities in the Spotlight"Prisen tildeles for ProjectZero-visionen om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral i 2029.

Sønderborg Kommune vandt prisen som den bedste rollemodel blandt de mellemstore byer i Europa. Der var også en pris til Barcelona (under kategorien for europæiske storbyer) og Monsano i Italien (under kategorien med mindre byer).

Glad borgmester

Også hos Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen (S), er der stor tilfredshed:

- Jeg er meget stolt og begejstret for prisen, og jeg ser den som et kæmpe skulderklap til alle i Sønderborg-området, der gør en indsats for, at vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2029, siger han.

Der blev uddelt i alt tre priser, afhængig af bystørrelse, blandt de 8.000 byer og regioner, der har tilsluttet sig EU's rammeaftale om at gennemføre klimaforbedringer og energioptimeringer i et samarbejde med virksomheder, borgere og andre aktører.

Sønderborg Kommune vandt prisen som den bedste rollemodel blandt de mellemstore byer i Europa. Barcelona vandt prisen for de europæiske storbyer, og Monsano i Italien vandt prisen for de mindre byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];