x
Annonce
Sønderborg

Sønderborg vinder EU-pris for klimaindsats

Direktør for ProjectZero, Peter Rathje, er begejstret for EU's anerkendelse af arbejdet i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Sønderborg Kommune får EU's pris "Covenant Cities in the Spotlight" for sine resultater i forbindelse med ProjectZero-vision om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral i 2029.

Sønderborg: Der er stor glæde hos ProjectZero, som onsdag fik hæder fra EU med prisen "Covenant Cities in the Spotlight".

- Prisen har en enorm betydning, jeg er meget glad, siger direktør for ProjectZero, Peter Rathje.

Han ser udmærkelsen som en anerkendelse af, at det er lykkedes at inddrage borgere og virksomheder i Sønderborg-området og også af de resultater, der er opnået.

- EU vil sætte fokus på det lokale engagement med konkrete ambitiøse handlinger, og hvad byer og borgere kan gøre i fællesskab for at gennemføre den nødvendige, lokale grønne omstilling, forklarer han.

Peter Rathje peger på resultaterne med at fjerne omkring halvdelen af CO2-reduktionen siden 2007 og at dele erfaringer med andre:

- Vi deler allerede vores erfaringer i forskellige nationale og internationale netværk, og vi vil fortsat være et europæisk forbillede, der er villig til både at fortsætte indsatsen og samtidig hjælpe og inspirere andre, siger han.

Annonce

EU-hæder

Sønderborg Kommune vandt onsdag EU's pris "Covenant Cities in the Spotlight"Prisen tildeles for ProjectZero-visionen om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral i 2029.

Sønderborg Kommune vandt prisen som den bedste rollemodel blandt de mellemstore byer i Europa. Der var også en pris til Barcelona (under kategorien for europæiske storbyer) og Monsano i Italien (under kategorien med mindre byer).

Glad borgmester

Også hos Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen (S), er der stor tilfredshed:

- Jeg er meget stolt og begejstret for prisen, og jeg ser den som et kæmpe skulderklap til alle i Sønderborg-området, der gør en indsats for, at vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2029, siger han.

Der blev uddelt i alt tre priser, afhængig af bystørrelse, blandt de 8.000 byer og regioner, der har tilsluttet sig EU's rammeaftale om at gennemføre klimaforbedringer og energioptimeringer i et samarbejde med virksomheder, borgere og andre aktører.

Sønderborg Kommune vandt prisen som den bedste rollemodel blandt de mellemstore byer i Europa. Barcelona vandt prisen for de europæiske storbyer, og Monsano i Italien vandt prisen for de mindre byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce