Annonce
Sønderborg

Sønderborghus genåbner: Publikum skal se metal-koncert på stole

Sådan kommer der ikke til at se ud, når der fredag aften er metal-koncert på Sønderborghus. Publikum skal nemlig sidde på stole. Arkivfoto: Anders Kibbel
Mens publikum kan indtage koncertsalene på Sønderborghus, er det endnu uvist hvornår øvelokaler og værksteder må genåbne.

Sønderborg: Siden december har der været stille på Sønderborghus, men torsdag må spillestedet ifølge genåbningsplanerne igen lukke publikum ind i koncertsalene på Sønderborghus og Mejeriet.

- Det er da dejligt. Det har vi ventet på i ufatteligt lang tid. Nu skal vi have det helt op i gear, men det bliver et lille forår for at sige det mildt, siger Lars Hansen, der er leder af Sønderborghus.

Normalt går koncertsæsonen på Sønderborghus fra efteråret til foråret. Fra torsdag den 6. maj er der planlagt 11 koncerter i Sønderborghus' to sale samt i Mejeriets koncertsal.

Annonce

- Koncerterne bliver som under sidste genåbning. Alle koncerter bliver siddende på stole med afstand, og publikum skal gå med mundbind, når man bevæger sig rundt. Og så skal man fremvise coronapas, men det forventer jeg, at at de fleste er klar over, siger Lars Hansen.

Alle, der har købt billet på forhånd, får også en mail om restriktionerne.

Den første koncert på Sønderborghus er torsdag den 6. maj, hvor Marianne van Toornburg og Susans Ørum står for en beatfortælling.

Fredag den 7. maj venter dansk ekstremmetal med Silkeborg-bandet Xenoblight og Skanderborg-bandet Wayward Dawn, der spiller dødsmetal.

Resten venter

Resten af Sønderborghus venter med at genåbne. Det gælder restauranten, værkstederne, øvelokalerne og danseaktiviteter.

- Der er usikkerhed om restriktionerne for kulturhuse. Men jeg forventer, at vi allerede om et døgn kender reglerne, sagde Lars Hansen tirsdag eftermiddag.

Nedlukningen i 2020 har betydet et lille underskud for Sønderborghus i årsregnskabet for 2020.

- Vi har fået en del kompensationer i 2020, så det skal nok hænge sammen i 2021 også. Vi har en solid egenkapital, nu skal vi bruge det her forår til at komme i gang og holde gang i gryderne, siger Lars Hansen.


Alle koncerter bliver siddende på stole med afstand, og publikum skal gå med mundbind, når man bevæger sig rundt.

Lars Hansen, leder af Sønderborghus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce