Annonce
Sønderborg

Sønderborgs CO2-udslip falder fortsat

ProcetZero deltog forleden i Kultur- og Idrætsnatten omkring havnen i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg-områdets samlede CO2-udledning fortsatte sit fald i 2018. Til gengæld er forbruget af energi steget.
Annonce

Sønderborg: Den samlede CO2-udledning i Sønderborg Kommune er siden 2007 reduceret med 38,3 procent, og alene i 2018 er CO2-udledningen reduceret med 2,7 procentpoint.

Det viser en netop offentliggjort rapport om kommunens samlede CO2-udledning for perioden 2007 til 2018. Rapporten viser til gengæld også, at energiforbruget i Sønderborg-området i 2018 er steget.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ProjectZero, der står i spidsen for Sønderborg Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2029.

- Jeg glæder mig over, at Sønderborg-områdets CO2-udledning fortsat er faldende, og at vi stort set følger ProjectZero-visionens mål. Rapporten bekræfter mig ligeledes i, at vi skal have fuldt fokus på implementeringen af de 50 projekter, som er beskrevet i Roadmap2025, så vi også kan få nedbragt vores energiforbrug, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S).

Disse projekter har særligt bidraget til CO2-reduktionen:

Disse projekter har særligt bidraget til CO2-reduktionen:

Siden 2016 er 750 oliefyr skiftet ud med en anden opvarmningsform

Fjernvarmeværkerne fortsætter deres grønne omstilling og bruger fortsat færre fossile brændsler

I løbet af 2018 blev der tilsluttet 100 nye kunder i Sønderborg Varmes netområde

Kulforbruget hos områdets teglværker er steget med 8 procent i 2018

Solcelleparken i Glansager (25 MW) blev nettilsluttet i 2018 og medfører mere end en fordobling af områdets solcellekapacitet


Annonce

Første gang siden 2013

Roadmap2025 blev godkendt af byrådet i december 2018 og viser vejen til yderligere energibesparelser samt den videre omstilling af Sønderborg-områdets energisystem med mere sol-, vind- og bioenergi.

Et biogasanlæg i Glansager er under opførelse og forventes idriftsat i 2020, et stort varmeprojektet i Nordborg følger tidsplanen og forventes at reducere naturgasforbruget hos områdets fjernvarmeværker, og planerne om en havmøllepark i Lillebælt er indsendt til Energistyrelsen og afventer styrelsens behandling. Alle projekter, der i årene frem, skal være med med til at sikre Sønderborg-området markant mere vedvarende energi.

Ifølge den nye rapport er energiforbruget i 2018 er steget med 1,7 procentpoint, og dermed er trenden med et faldende energiforbrug brudt for første gang siden 2013.

- Udviklingen i energiforbruget i 2018 viser, at vi skal styrke energieffektiviseringsindsatserne. Nedbringelse af energiforbruget er en vigtig del af ProjectZero-visionens dna, og det realiseres bedst gennem energirenoveringer i private boliger og boligforeninger samt gennem virksomhedernes arbejde med energieffektiviseringer af deres processer og drift. Med Roadmap2025 har vi køreplanen, nu handler det om at få den fuldt implementeret, siger ProjectZeros direktør, Peter Rathje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce