Annonce
Sønderborg

Sønderborgs gågade: Nu blomstrer handlen igen

Jens Hansen og Erik Otten hænger først den ene halvkugle, så den anden op i lygtepælen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Farvestrålende blomsterkugler skal hænge til september og signalere, at der igen er købelystne kunder i butikkerne i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: I 26 lygtepæle i den nordlige del af gågåden i Sønderborg hænger nu farvestrålende blomsterkugler, som medlemmer af Borgerforeningen i Sønderborg satte op tirsdag formiddag.

-Er de ikke flotte? De skal sprede glæde. Vi vil gerne fortælle, at handelslivet i Sønderborg igen er blomstret op, forklarer Rikke Torré, formand for Sønderborg Handel.

I marts og april så det med Rikke Torrés ord sort ud for bymidtens handlende. Mange af butikkerne holdt lukket, især tøjbutikkerne, og der var næsten ingen gående på Perlegade. Den var også pludselig blevet dobbelt så bred, da ingen butikker havde tilbudskasser stående uden for vinduerne.

Men nu fylder både danske og tysker turister gaden ud, så humøret inde bag diskene er steget.

-Vi er bare så taknemmelige for, at vi er her i dag. Så der er grund til fest og farver, siger Rikke Torré.

Kuglerne hænger kun i de nye lygtepæle i øvre del af Perlegade. Foto: Birthe Juul Mathiasen

For borgerforeningen var blomsterkuglerne også tiltrængt. Foreningen har mistet omkring 100.000 kroner i indtægter på grund af corona. Pengene skulle have været tjent ved at hjælpe til ved koncerterne i Mølleparken, ringriderfesten og kulturnatten. Arrangementer, som alle er aflyst.

-Blomsterkuglerne er faktisk vores første lille opgave i et halvt år, forklarer formanden Viggo Ravn, som ikke har overblik over, hvor meget foreningen tjener på den overskuelige opgave at hænge kuglerne op.


Vi er bare så taknemmelige for, at vi er her i dag. Så der er grund til fest og farver.

Rikke Torré, formand for Sønderborg Handel


Sønderborg byråd besluttede i maj at give 125.000 kroner til hver af handelsstandsforeningerne i Gråsten og Nordborg, samt 500.000 kroner til Sønderborg Handel. I alt 750.000 kroner. Borgerforeningen har søgt DGI om andel af den særlige coronahjælpepakke for idrætsforeninger, idet foreningen har bowling og skydeaktiviteter.

Er det ægte blomster, spurgte forbipasserende. Nej, det er ægte plastik, kunne Erik Otten og Jens Hansen fortælle. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce