Annonce
Esbjerg

Sønderby: Kontrakt eller ej - jeg bliver i byrådet

Byrådsmedlem og løsgænger Hans K. Sønderby fortsætter byrådsperioden ud og overlader ikke sit sæde til DF-suppleanten. Arkivfoto: Esbjerg Kommune.
Løsgænger Hans K. Sønderby erkender, at han har underskrevet en kandidat-kontrakt med sit tidligere parti, men han har sine grunde til alligevel at fortsætte i byrådet som løsgænger, siger han.
Annonce

Esbjerg Kommune: Hvis et byrådsmedlem for Dansk Folkeparti udtræder af partiet i valgperioden, "må det udgåede medlem overdrage sin plads i byrådet til en suppleant i Dansk Folkeparti".

Sådan lyder den kandidat-kontrakt - eller hensigtserklæring, som partiet omtaler den på skrift - som tidligere DF'er og nuværende løsgænger i Esbjerg Byråd, Hans K. Sønderby, har underskrevet i lighed med andre kandidater på Dansk Folkepartis liste op til kommunalvalget i 2017.

Og Hans K. Sønderby drømmer da heller ikke om at bestride, at en sådan hensigtserklæring findes - eller at han har skrevet under på den. Blot mener han ikke, at tingene kan ses så sort-hvide, som Susanne Dyreborg eller hensigtserklæringen tegner dem op:

- Nu er omstændighederne jo mange omkring det, at jeg forlod Dansk Folkeparti. Jeg har jo ikke skiftet holdninger overhovedet - jeg tillod mig blot at have en mening om, hvem den rigtige person på partiets landsformandspost ville være.  Jeg er stadig i byrådets blå gruppe og optræder loyalt i blå blok, og jeg har ikke ændret politik. Når jeg for otte-ti dage siden skrev et læserbrev mere om svaghederne i Dansk Folkepartis politik på landsplan, var det mit ærinde at forklare og begrunde min afgang over for vælgerne - ikke at svine DF til, siger Hans K. Sønderby, der i øvrigt påpeger, at Dansk Folkeparti, der fik tre byrådsmedlemmer valgt ind ved seneste kommunalvalg, ikke som parti selv sikrede de tre mandater:

Annonce

Andres stemmer

- DF fik tre i byrådet i kraft af det valgtekniske samarbejde med Venstre, Borgerlisten og Liberal Alliance. Så jeg sidder på mine egne, personlige stemmer, på nogle af Dansk Folkepartis stemmer, men også på rigtig mange stemmer fra andre partier i blå blok, siger Sønderby.


Men uanset, hvad Susanne mener, så fortsætter jeg mit politiske arbejde byrådsperioden ud.

Hans K. Sønderby, løsgænger


Hans K. Sønderby mener, at Susanne Dyreborg med sin kritik nu er ude i et ærinde, hvor "hun plejer sine egne interesser i partiet".

- Men uanset, hvad Susanne mener, så fortsætter jeg mit politiske arbejde byrådsperioden ud. Når jeg skrev det meget omtalte debatindlæg i sin tid, så var det jo for at sætte en debat i gang om partiets fremtid. Efter sommergruppemødet og udskiftningen i partitoppen (valget af Morten Messerschmidt til næstformandsposten, red.), er jeg jo nærmest mere DF'er end nogensinde, joker Hans K. Sønderby.

Kort om

Hans K. Sønderby nåede at være medlem af Dansk Folkeparti i knap 18 år.

Hans K. Sønderby kom i Esbjerg Byråd ved valget i november 2017, hvor han opnåede 367 personlige stemmer.

Han har fra 1994-1998 siddet i Esbjerg Byråd for Det Radikale Venstre og i 1982-1990 Ribe Amtsråd for SF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce