Annonce
Kolding

Søndergade blev for tom: Tøjbutik rykker til Østergade

Tøjbutikken Janne K er flyttet i nye lokaler i Østergade. Foto: Steffen Nielsen
Janne Krath, der de seneste år har drevet tøjbutikken Janne K i Søndergade, har flyttet butikken til Østergade. Målet er at få flere kunder forbi butikken.

Kolding: Efter nogle år med base i Søndergade er tøjbutikken Janne K 5. december flyttet i nye lokaler centralt i Østergade.

Grunden til flytningen er ganske enkel, fortæller indehaver Janne Krath. Der kommer ikke kunder nok forbi butikken i Søndergade.

- Mine gode kolleger i Søhesten og Papirlageret er væk, så nu synes jeg, det er blevet svært at trække folk derned, forklarer hun.

De nye lokaler i Østergade 11 har tidligere huset smykkeforretningen Smykkehjertet, og lokalet er en anelse mindre end det gamle i Søndergade.

- Der er desværre lidt mindre plads, men den udfordring må jeg løse, siger Janne Krath.

Annonce

Mine gode kolleger i Søhesten og Papirlageret er væk, så nu synes jeg, det er blevet svært at trække folk derned.

Outlet i Søndergade

Flytningen til Østergade er sket på relativt kort tid, og Janne Krath råder fortsat over lokalet i Søndergade 13.

Derfor har hun valgt at holde den gamle butik åben som et outlet i en periode for at sælge ud af lageret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];