Annonce
Aabenraa

Sønderjyde kæmpede mod Islamisk Stat: Nu skal han i fængsel

Tommy Mørck voksede op i Sønderjylland, hvor han gik på den tyske skole i Padborg og Tinglev. Privatfoto

Tommy Mørck, som er opvokset i Aabenraa, er kendt skyldig i at opholde sig i en konfliktzone uden myndighedernes tilladelse. Derfor skal han seks måneder i fængsel.

Aabenraa/Aarhus: Det blev som ventet for 39-årige Tommy Mørck.

I sidste uge stod han tiltalt for at have rejst ind i et konfliktområde uden myndighedernes tilladelse. Anklagemyndigheden påstod, at han op til 25 gange rejste ind i Raqqa-provinsen i Syrien. Opholdet udgør en overtrædelse af en bestemmelse i straffelovens kapitel om terror. Anklageren krævede mellem seks og otte måneders fængsel.

Mandag faldt dommen så, og den lød på seks måneders ubetinget fængsel.

Han oplyser, at han anker sagen.

- Vi tager den hele vejen. Nu skal jeg lige have drøftet sagen med min advokat, og så finder vi ud af, hvad næste skridt er, siger Tommy Mørck, som i øvrigt kunne læse nyheden om sin fængselsdom i nyhederne, før han selv fik besked.

- Meningen var, at jeg skulle have besked via e-boks, men pludselig fik jeg en notifikation på min telefon fra DR Nyheder om, at jeg havde fået seks måneder. Det er ikke så tjekket, siger Tommy Mørck.

Annonce

Absurd lov

JydskeVestkysten talte med ham i sidste uge, og dér gjorde han det klart, at han ikke nærede illusioner om frifindelse.

- Det er meget sandsynligt, at jeg kendes skyldig, for loven er jo simpel. Den siger, at jeg ikke måtte være i de områder, og så er det op til anklageren at bevise, at jeg har været der, sagde Tommy Mørck.

For ham har det vigtigste i sagen dog også været at udstille lovgivningen, som han kalder absurd.

- Den begrænser folks frihed, og den kommer til at ramme folk, den ikke skal ramme. Meningen er jo, at den skal ramme dem, der er en del af Islamisk Stat, men det er vi bare ikke dygtige nok til, og derfor vedtager vi en lov, som rammer så bredt. Det er næsten to år siden, den blev vedtaget, og jeg er stadig den første og eneste, der er blevet sigtet efter den. Hvad er så formålet med den, spurgte Tommy Mørck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fanø Free Folk Festival flytter

Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce