Annonce
Sydjylland

Sønderjyder er ikke tilfredse med rabatter under 50 procent på Black Friday

Ifølge prissammenligningsportalen Pricerunner bliver mange forbrugere skuffede, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday. Arkivfoto: Christer Holte
På udsalgsdagen Black Friday vil de fleste forbrugere gå efter tøj og elektronik med store rabatter – som skal bruges til julegaver. Men tilbudspriserne er ikke altid de bedste priser, påpeger prissammenligningsportalen Pricerunner.

Forbrugere har en klar forventning om at der kommer store rabatter på Black Friday, og seks ud af ti giver udtryk for, at for dem er en god Black Friday et tilbud på op til 50 procents rabat.

Det viser en aktuel spørgeskemaundersøgelse, som prissammenligningsportalen Pricerunner har fået lavet. 1000 danskere har svaret på en lang række spørgsmål om Black Friday, som i år falder på 29. november.

- Men sådan er virkeligheden desværre ikke, og det kommer til at skuffe mange forbrugere, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday 29. november. Vi vil jo så gerne sikre os udsalgskup med stor rabat, men det er butikkerne slet ikke klar til. I gennemsnit ligger rabatterne på 20 til 25 procent, og det skuffer mange forbrugere, siger Pricerunners direktør Martin Andersen i en pressemeddelelse.

24 procent af de adspurgte giver i undersøgelsen direkte udtryk for, at rabatterne for lave, mens knap halvdelen siger, de slet ikke har tillid til butikkernes tilbudspriser.

Annonce

Det vil din nabo kigge efter

Her er Top10-listen over de produkter, som sønderjyderne vil gå på jagt efter Black Friday:

1. Tøj

2. Elektronik – generelt

3. Legetøj

4. Ting til hus og have

5. Computer

6. Sko

7. Køkkenudstyr

8. Mobiltelefoner

9. Høretelefoner

10. Højttalere

Kilde: 1000 brugere af https://www.pricerunner.dk har svaret på et online spørgeskema i perioden uge 42 til 44

Tjek prisen flere steder

- Vores bedste råd til forbrugerne på Black Friday er at sammenligne prisen først og ikke stirre sig blind på, hvor stor en rabat, butikken siger, de giver. For ofte kan varen købes billigere i en anden butik, eller den har været billigere på et tidligere tidspunkt, og så er tilbuddet det, vi kalder for et falsk tilbud, siger Martin Andersen.

Næsten halvdelen af sønderjyderne planlægger at bruge Black Friday-udsalget til at købe julegaver billigt.

Undersøgelsen viser også, at kvinder især vil købe tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj og smykker. Mændene vil især gå på udsalg efter elektronik, tv, tøj, mobiltelefoner og højttalere.

Typisk sætter de butikker, der deltager i Black Friday priserne ned i et døgn, men mange strækker Black Friday-udsalget over flere dage for at få del i et tidligt julesalg.

Pricerunner har lavet en særlig Black Friday-side, hvor forbrugerne kan få et overblik over butikker, der sætter priserne ned på Black Friday.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce