Annonce
Sydjylland

Sønderjyder er ikke tilfredse med rabatter under 50 procent på Black Friday

Ifølge prissammenligningsportalen Pricerunner bliver mange forbrugere skuffede, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday. Arkivfoto: Christer Holte
På udsalgsdagen Black Friday vil de fleste forbrugere gå efter tøj og elektronik med store rabatter – som skal bruges til julegaver. Men tilbudspriserne er ikke altid de bedste priser, påpeger prissammenligningsportalen Pricerunner.
Annonce

Forbrugere har en klar forventning om at der kommer store rabatter på Black Friday, og seks ud af ti giver udtryk for, at for dem er en god Black Friday et tilbud på op til 50 procents rabat.

Det viser en aktuel spørgeskemaundersøgelse, som prissammenligningsportalen Pricerunner har fået lavet. 1000 danskere har svaret på en lang række spørgsmål om Black Friday, som i år falder på 29. november.

- Men sådan er virkeligheden desværre ikke, og det kommer til at skuffe mange forbrugere, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday 29. november. Vi vil jo så gerne sikre os udsalgskup med stor rabat, men det er butikkerne slet ikke klar til. I gennemsnit ligger rabatterne på 20 til 25 procent, og det skuffer mange forbrugere, siger Pricerunners direktør Martin Andersen i en pressemeddelelse.

24 procent af de adspurgte giver i undersøgelsen direkte udtryk for, at rabatterne for lave, mens knap halvdelen siger, de slet ikke har tillid til butikkernes tilbudspriser.

Det vil din nabo kigge efter

Her er Top10-listen over de produkter, som sønderjyderne vil gå på jagt efter Black Friday:

1. Tøj

2. Elektronik – generelt

3. Legetøj

4. Ting til hus og have

5. Computer

6. Sko

7. Køkkenudstyr

8. Mobiltelefoner

9. Høretelefoner

10. Højttalere

Kilde: 1000 brugere af https://www.pricerunner.dk har svaret på et online spørgeskema i perioden uge 42 til 44

Annonce

Tjek prisen flere steder

- Vores bedste råd til forbrugerne på Black Friday er at sammenligne prisen først og ikke stirre sig blind på, hvor stor en rabat, butikken siger, de giver. For ofte kan varen købes billigere i en anden butik, eller den har været billigere på et tidligere tidspunkt, og så er tilbuddet det, vi kalder for et falsk tilbud, siger Martin Andersen.

Næsten halvdelen af sønderjyderne planlægger at bruge Black Friday-udsalget til at købe julegaver billigt.

Undersøgelsen viser også, at kvinder især vil købe tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj og smykker. Mændene vil især gå på udsalg efter elektronik, tv, tøj, mobiltelefoner og højttalere.

Typisk sætter de butikker, der deltager i Black Friday priserne ned i et døgn, men mange strækker Black Friday-udsalget over flere dage for at få del i et tidligt julesalg.

Pricerunner har lavet en særlig Black Friday-side, hvor forbrugerne kan få et overblik over butikker, der sætter priserne ned på Black Friday.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce