Annonce
Sønderborg

Sønderjyder er vilde med 'I Krig & Kærlighed'

Der var gallapremiere og rød løber på 'I Krig og Kærlighed' søndag den 11. november. Foto: Timo Battefeld

Krigsdramaet 'I Krig & Kærlighed' er blevet godt modtaget hos biografpublikummet. Langt de fleste giver seks stjerner i kommentarer på jv.dk og Facebook.

Sønderborg: Anmelderne gav første verdenskrigsfilmem 'I Krig & Kærlighed' en blandet modtagelse med mellem to og fem stjerner ud af seks stjerner. Det sønderjyske biografpublikum er derimod mere enige om antallet af stjerner. Langt de fleste giver seks stjerner i kommentarer på jv.dk og JydskeVestkystens Facebookside.

Det sker med kommentarer som 'Fantastisk film'. 'Flot og rørende'. 'Seks stjerner med pil op ad'. 'Den sætter sig'. 'Flot film'.

Mogens L. Lindved skriver:

- Det er en fantastisk film, ganske enkelt. Den slog benene fuldstændigt væk under mig. Jeg sad mentalt ude på kanten af stolen under hele filmen. Anmeldere er jo kun mennesker, der har en mening som alle os andre.

Filmen har kørt i landets biografer siden torsdag. Jens Christian Christiansen skriver:

- Den har fortjent seks stjerner. Håber at mange ikke-sønderjyder ser filmen for at forstå, hvad der skete i Sønderjylland efter 1864.

Annonce

Det er en fantastisk film, ganske enkelt. Den slog benene fuldstændigt væk under mig. Jeg sad mentalt ude på kanten af stolen under hele filmen.

Mogens L. Lindved, biografgæst

Rørende film

Den danske storfilm er optaget på Als og i Tønder. Det er en historie om en sønderjysk soldat, der er tvunget til at kæmpe under tysk flag under første verdenskrig. Han deserterer fra Vestfronten i Frankrig. Martret af de voldsomme oplevelser vender han hjem til sin hustru og lille søn på Als. Her gemmer han sig på loftet, hvor han er vidne til sit eget liv - og hustruens nære forhold til en tysk officer.

Gitte Johannesen Lorentzen giver seks stjerner:

- Det er en super god film, en følelsesladet film, synes jeg.

Jette Petersen skriver:

- Fantastisk, rørende film, gode skuespillere og flotte scener og fantastisk historie.

Blandt de 27 brugerkommentarer, der har givet stjerner, har 20 givet seks stjerner. Resten spreder sig mellem to og fem stjerner.

Elna Nielsen skriver:

- Det er som med alle andre danske film, det er svært at høre, hvad de siger, så man er simpelthen nødtvungen til at tekste.

'I Krig & Kærlighed' kører i biografer over hele landet. Kinorama i Sønderborg viser den hver dag, og foreløbig er den programsat frem til den 3. december. Nordborg Bio viser filmen hver dag frem til den 28. november.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce