Annonce
Sønderborg

Sønderjyder har taget pænt i mod charterrejser fra Sønderborg

Sønderborg Lufthavn og Alsie Expresse har vist sig at være et godt sted for sønderjydere at drage videre ud i verden - i hvert fald Sydeuropa. Arkivfoto. Timo Battefeld

Gislev Rejser er klar med Italiens-delen af den kommende chartersæson. Mere er i støbeskeen lover det fynske rejsebureau, der efter en positiv evaluering for alvor har taget Sønderborg Lufthavn til sig.

Sønderborg: Det begyndte i 2017 med knap 30 charterflyvninger fra Sønderborg Lufthavn til Pisa og Toscana.

I 2018 blev det udvidet til godt 50 til både Pisa, Sardinien og Napoli/Sorrento i det sydlige Italien. Og nu står den store fynske rejsearrangør, Gislev Rejser, klar med sin tredje rejsesæson med Sønderborg Lufthavn og det lokale Alsie Express som flyselskab.

- For det første evaluerede vi i efteråret på et rigtig godt samarbejde med både Alsie Express og lufthavnen, og så har det vist sig, at sønderjyderne har taget rigtig godt i mod det at kunne tage flyet sydpå fra Sønderborg. De forventninger vil vi selvfølgelig gerne forsøge at indfri igen, siger salgschef i Gislev Rejser, Niels Ravn Eriksen.

De fleste rejsende fra Sønderborg Lufthavn kommer fra Sønderjylland, men der er også nogle fra Koldingområdet og enkelte tyske gæster.

Annonce

Det viser sig, at sønderjyderne har taget rigtig godt i mod det at kunne tage flyet sydpå fra Sønderborg. De forventninger vil vi selvfølgelig gerne forsøge at indfri.

Salgschef i Gislev Rejser, Niels Ravn Eriksen.

Nye områder

Snart er rejseselskabet klar med nye ture og blandt dem fylder Italien igen end del. Pisa er skiftet ud med Bologna som landingsby.

- Det giver os mulighed for at flere udflugter og badeferie med hotel syd for Rimini ved Adriaterhavet. Desuden ture til for eksempel miniputrepublikken San Marino. Vi kan også lettere nå Rom ud over turene rundt i Toscana, forklarer Niels Ravn Eriksen.

Antallet af rejser fra Sønderborg kommer formentlig til at ligge på nogenlunde samme antal som i 2018, hvor også Napoli er med igen. Desuden barsles der med andre rejsemål, som dog ikke er helt på plads i endnu, men Kroatien har været nævnt og var også kort på programmet i sensommeren i år. Gislev Rejser planlægger et informationsmøde i Rødekro først i februar.

Med Gislev Rejsers engagement er en del af Sønderborg Lufthavns strategi med at øge chartertrafikken godt på vej. Det tyske rejsebureau Neubauer Touristisk har også tidligere sendt større jetfly fra Sønderborg til blandt andet Rom, Malaga, Sicilien, Tyrkiet, Venedig og den engelske ø Jersey.

Til foråret begynder opførelsen af en ny større terminalbygning i Sønderborg Lufthavn som erstatning for den nu 50 år gamle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce