Annonce
Sønderborg

Sønderjyder har taget pænt i mod charterrejser fra Sønderborg

Sønderborg Lufthavn og Alsie Expresse har vist sig at være et godt sted for sønderjydere at drage videre ud i verden - i hvert fald Sydeuropa. Arkivfoto. Timo Battefeld

Gislev Rejser er klar med Italiens-delen af den kommende chartersæson. Mere er i støbeskeen lover det fynske rejsebureau, der efter en positiv evaluering for alvor har taget Sønderborg Lufthavn til sig.

Annonce

Sønderborg: Det begyndte i 2017 med knap 30 charterflyvninger fra Sønderborg Lufthavn til Pisa og Toscana.

I 2018 blev det udvidet til godt 50 til både Pisa, Sardinien og Napoli/Sorrento i det sydlige Italien. Og nu står den store fynske rejsearrangør, Gislev Rejser, klar med sin tredje rejsesæson med Sønderborg Lufthavn og det lokale Alsie Express som flyselskab.

- For det første evaluerede vi i efteråret på et rigtig godt samarbejde med både Alsie Express og lufthavnen, og så har det vist sig, at sønderjyderne har taget rigtig godt i mod det at kunne tage flyet sydpå fra Sønderborg. De forventninger vil vi selvfølgelig gerne forsøge at indfri igen, siger salgschef i Gislev Rejser, Niels Ravn Eriksen.

De fleste rejsende fra Sønderborg Lufthavn kommer fra Sønderjylland, men der er også nogle fra Koldingområdet og enkelte tyske gæster.

Det viser sig, at sønderjyderne har taget rigtig godt i mod det at kunne tage flyet sydpå fra Sønderborg. De forventninger vil vi selvfølgelig gerne forsøge at indfri.

Salgschef i Gislev Rejser, Niels Ravn Eriksen.
Annonce

Nye områder

Snart er rejseselskabet klar med nye ture og blandt dem fylder Italien igen end del. Pisa er skiftet ud med Bologna som landingsby.

- Det giver os mulighed for at flere udflugter og badeferie med hotel syd for Rimini ved Adriaterhavet. Desuden ture til for eksempel miniputrepublikken San Marino. Vi kan også lettere nå Rom ud over turene rundt i Toscana, forklarer Niels Ravn Eriksen.

Antallet af rejser fra Sønderborg kommer formentlig til at ligge på nogenlunde samme antal som i 2018, hvor også Napoli er med igen. Desuden barsles der med andre rejsemål, som dog ikke er helt på plads i endnu, men Kroatien har været nævnt og var også kort på programmet i sensommeren i år. Gislev Rejser planlægger et informationsmøde i Rødekro først i februar.

Med Gislev Rejsers engagement er en del af Sønderborg Lufthavns strategi med at øge chartertrafikken godt på vej. Det tyske rejsebureau Neubauer Touristisk har også tidligere sendt større jetfly fra Sønderborg til blandt andet Rom, Malaga, Sicilien, Tyrkiet, Venedig og den engelske ø Jersey.

Til foråret begynder opførelsen af en ny større terminalbygning i Sønderborg Lufthavn som erstatning for den nu 50 år gamle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce