Annonce
Aabenraa

Sønderjyder kan blive testet hurtigere

Frygter man at have været i kontakt med en person, der er smittet med COVID-19, kan man nu få en hurtig test på sygehuset i Aabenraa. Arkivfoto: Søren Gylling
Sønderjyder, der ikke har symptomer på COVID-19, men har været udsat for smitte, kan nu kontakte deres læge og få en henvisning til test i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: Fra torsdag 28. maj klokken 9.00 kan sønderjyder, der har været udsat for smitte, blive testet i podeteltet ved sygehuset i Aabenraa og få svar på, om de lige nu har COVID-19 eller ej.

Den nye testmulighed er en del af en opsporingsstrategi, som handler om at give borgere, der måske er raske bærere af COVID-19, mulighed for hurtigt at finde ud af, om de er smittede og derfor skal isolere sig i hjemmet for at undgå at smitte andre.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Har man været i nær kontakt med en person, der er smittet med COVID-19, skal man kontakte sin egen læge eller vagtlæge for at få en henvisning til test. Herefter skal man selv booke tid på coronaprover.dk. Med en henvisning kan man få en tid til test med det samme.

Der er kapacitet til, at op mod 70 personer kan blive testet i teltet i Aabenraa hver dag, og viser behovet sig at være større, kan kapaciteten øges.

Annonce

Testcenter Danmark

Selv om testen rent fysisk finder sted i sygehusets podetelt i Aabenraa, er det Testcenter Danmark og Statens Serum Institut, der står bag. Testcenter Danmark har også testcentre i Esbjerg, Kolding, Odense og en række andre byer rundt om i landet.

Borgere, der gerne vil testes, selv om de ikke har symptomer på COVID-19 og heller ikke har været udsat for smitte, kan fortsat selv booke tid på hjemmesiden www.coronaprover.dk. Her kan der være ventetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce