Annoncørbetalt indhold

Sønderjyderne låner flere penge under Covid-19

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Nye tal viser, at sønderjyderne lånte flere penge i 2020 end i 2019 på trods af Covid-19.

Nye tal fra Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, LendMe, viser, at Covid-19 ikke har sat en stopper for sønderjydernes behov for at indhente tilbud på lån.

Annonce

Den generelle efterspørgsel på lån er steget med 5%, hvis man isoleret kigger på antallet af ansøgninger om lån, som sønderjyderne har sendt afsted i 2020 sammenlignet med 2019.

Samtidig er der sket en gevaldig stigning i det gennemsnitlige beløb, som sønderjyderne ønskede at låne.

Tallet er steget fra 69.192 kroner i 2019 til 78.234 kroner i 2020. Det er en stigning på næsten 11,5% i et år, hvor den globale pandemi har trukket sorte skyer over den økonomiske himmel.

Det lånte sønderjyderne penge til

Forklaringen på den stigende interesse i at låne penge skal findes i de formål, som sønderjyderne efterspurgte lån til.

Det er især tre formål, som folk efterspørger. Det drejer sig om samlelån, billån og renoveringslån.

Et samlelån er en lånetype, hvor man ‘samler’ flere lån ved at låne et beløb, der svarer til ens samlede gæld. Det beløb bruger man efterfølgende til at betale alle sine forskellige kreditter af på én gang.

Formålet med et samlelån er at få en bedre rente på sine eksisterende lån og samtidig betale færre gebyrer. Det er typisk større lån, der er tale om, da det dækker hele låntagerens eksisterende gæld.

Den metode var der mange sønderjyder, der var interesseret i, og derfor er det heller ikke mystisk, at sønderjyderne har ansøgt om større beløb i 2020 modsat året før.

Derudover havde Covid-19 ikke nogen større indflydelse på efterspørgslen på billån og lån til renovering af boligen. Begge formål var blandt de mest populære både i 2020 og i 2019.

Ikke overraskende var det især ferielån og lån til fornøjelser, der så den største nedgang i efterspørgsel. I 2019 efterspurgte 8.3% af alle ansøgere lån til ferie eller fornøjelser.

Det tal faldt i 2020 til 5.8%.

Sådan ser den sønderjyske ansøger ud

Det er de 20-40 årige, der tegner sig for næsten halvdelen af alle sønderjyske ansøgninger om lån i 2020. Den gennemsnitlige alder er på 40,5 år og den typiske ansøger er en mand.

Det var dog de 40-50 årige, der i gennemsnit lånte de største beløb, da den gennemsnitlige lånestørrelse for aldersgruppen landede på 90.632 kroner.

Omkring 65% af alle ansøgerne skrev, at de boede til leje, mens ca. 25% enten boede i hus eller ejerlejlighed.

Hvordan ser det ud i 2021?

Kigger man på de foreløbige tal for 2021, tegner der sig et billede af, at det ikke er blevet mindre populært at samle sine lån.

Samlelån fortsætter med at være det mest populære låneformål blandt ansøgerne.

Selvom det er tidligt på året at lave nogle konklusioner, ser den gennemsnitlige lånestørrelse endnu engang ud til at stige. Hvis man kigger på årets første 4 måneder, så er det gennemsnitlige lånebeløb 90.587 kroner.

Fakta om LendMe

LendMe er Danmarks største sammenligningstjeneste for usikrede lån. De sammenligner tilbud fra 14 forskellige banker, så forbrugeren kan sammenligne renter og vilkår på en objektiv måde og sikre sig det billigst mulige lån.

Det er gratis at indhente og sammenligne tilbud via LendMe.

Tallene stammer fra LendMe’s egne data, der tæller over 100.000 ansøgere på landsplan i løbet af 2019 og 2020.

Brugerne angiver selv formål og oplysninger, når de ansøger.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.