Annonce
Sønderborg

Sønderjyllands Symfoniorkester har to blæsersolister med til to koncerter

Fagottist Catarina Zeh og klarinettist Nicolai Eghorst er Sønderjyllands Symfoniorkestres blæsersolister i to koncerter den 16. og 17. januar, hvor der er Schubert, Mozart og Strauss på programmet. Privatfoto

Haderslev/Løgumkloster: Torsdag den 16. januar spiller Sønderjyllands Symfoniorkester koncert med Schubert, Mozart og Strauss på programmet på Harmonien i Haderslev og dagen efter den 17. januar kl. 20 i Løgumkloster Kirke. Orkestret, klarinettist Nicolai Eghorst og fagottist Catarina Zeh bliver ledet af den prisvindende dirigent Darrell Ang til koncerterne.

Hver sæson præsenterer symfoniorkestret flere af sine egne musikere som solister. Det er både for fortsat at udvikle orkestrets kunstneriske udtryk, og for solisterne er dette en oplagt mulighed for at fordybe sig i sin egen fortolkning af det valgte soloværk. I dette tilfælde er det Strauss’ Duet-concertino, som Nicolai og Catarina har øvet og forberedt sig på siden september sidste år, hvor de bl.a. har været på studietur til Göteborg og København for at besøge tidligere solofagottist i DR SymfoniOrkestret og professor Ole Kristian Dahl.

Nicolai og Catarina er begge medlemmer af blæserkvintetten Kirin Winds, som i 2009 blev dobbeltprisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Annonce