Annonce
Erhverv

Sønderjysk badehotel har succes med danske gæster

Kejserstuen på Aarøsund Badehotel - en tidslomme, mange danske gæster sætter pris på..
Efter to måneders corona-nedlukning håber forpagter på et stort rundt nul i år.
Annonce

AARØSUND: Alle, der har hang til nostalgi, vil elske Aarøsund Badehotel.

Det er der lykkeligvis for forpagter Hans Harvest rigtig mange, der gør. Han måtte som mange kolleger i branchen lukke coronabetinget ned i et par måneder, men så har han og de 12 ansatte siden haft forrygende travlt.

- Tager jeg min Aarøsund Badehotel-kasket på, er jeg rigtig glad for, at grænsen har været lukket, for vi har fået rigtig mange danske gæster, og vi skal nu helt hen i august, før jeg har et ledigt værelse. Er det weekendophold, skal vi hen i september, og restauranten er næsten fuldt optaget, siger Hans Harvest, der dog privat som de fleste andre sønderjyder gerne havde set grænsen åbne noget før.

- Vi må nu desværre afvise gæster, telefonen har næsten ikke stået stille - i lørdags havde jeg 266 beskeder på min telefon. Vi har vel kun omkring en procent tyske gæster her på badehotellet, 97 procent er danske, og her taler vi for hotellet om plus 40, mens vi i vores to restauranter også har mange yngre gæster. Vi har kun 15 værelser, og halvdelen af vores omsætning kommer fra selskaber - konfirmationer, bryllupper og mindesamvær.

Nostalgien nærmest driver ned af væggene i badehotellet, hvis historie går helt tilbage til 1600-tallet, og man føler sig hensat til en helt anden tid, når man spiser i Kejsersalen med herlig udsigt til Aarø og Lillebælt.

I Kejsersalen, der blandt andet rummer Karen Blixens sofaarrangement, et maleri af den tyske Kejser Wilhelm og af Hammershus, serveres de mere eksklusive retter, i Skipperstuen er der mere dagligdags mad som rejecocktail og fyldt rødspætte på menuen.

Køkkenchef er Mikkel Klintmann, der blandt andet har en fortid som kok på en to-stjernet Michelin-restaurant ved Amalfi-kysten i Italien. Hans mål er, at Aarøsund Badehotels køkken optages i The White Guide, den nordiske pendant til Michelin-guiden.

Annonce

Afbræk i dagligdagen

- Gæsterne kommer her for at slappe af. De går ture, tager færgen til Aarø, får noget godt at spise og kigger hinanden i øjnene. Gæsterne kommer for at få et afbræk i dagligdagen og komme tilbage i en anden tidslomme. Og de kommer fra hele landet. Vi har ikke længere tv på værelserne. Internet har vi dog stadig, siger Hans Harvest, der har været forpagter siden 2013.

Ud over det administrative arbejde hjælper han med serveringen i restauranterne, hvor der i disse coronatider ikke er problemer med afstandene, for de gamle borde og stole - nogle stole er 120 år gamle - stod i forvejen tilpas langt fra hinanden.

Morgenbuffeten er af samme årsag afskaffet - gæsterne krydser af, hvad de vil have, og får herefter morgenmaden serveret. Ligesom i gamle dage.

En tidligere kro

Aarøsund Badehotel blev i mange år drevet som kro, faktisk helt indtil Hans Michael Jebsen købte hotellet sidst i 1990’erne.

Hotellet er nu ført tilbage til den stil badehotellerne havde omkring  forrige århundredeskifte.

Læs mere om det nostalgiske badehotels tilbud og dets historie på www.aaroesundbadehotel.dk

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce