Annonce
Aabenraa

Sønderjysk bank blev årets bedste

Da Kreditbanken i marts holdt sin generalforsamling kunne direktør Lars Frank Jensen fremvise et rekordregnskab. Arkivfoto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger
2018 blev et forrygende år for Kreditbanken, og det blev det sønderjyske pengeinstitut hædret for med en fornem titel.

Aabenraa: Årets bank 2019 i sin vægtklasse: Kreditbanken. Kåret af FinansWatch og revisionsfirmaet EY.

- Jeg er da både glad og stolt over at få den her pris. Det er første gang, vi prøver det, siger direktør Lars Frank Jensen.

Aktionærerne i Kreditbanken med hovedsæde i Aabenraa og afdelinger i Sønderborg, Haderslev og Tønder har også al mulig grund til at være glade. Ikke blot, fordi banken fik et rekordhøjt overskud på 93,2 millioner kroner før skat i 2018, men også fordi indehaverne af de 168.200 aktier for andet år i træk fik et udbytte på 30 procent ved bankens generalforsamling i marts.

Sejren kom netop i hus på baggrund af flot vækst, effektivitet og indtjeningsudvikling, lyder det i motivationen for kåringen.

Annonce
Det er rart, at vi er effektive og gode til at tjene penge, for det er det, den her pris viser.

Lars Frank Jensen, direktør, Kreditbanken

Medarbejdernes skyld

Efter det resultat, det sønderjyske pengeinstitut leverede i 2018, havde direktøren da også visse forventninger inden prisuddelingen, der fandt sted i Tivoli.

- At vi så lige skulle lande på førstepladsen, var da en glædelig overraskelse for mig, siger Lars Frank Jensen.

De 80 medarbejdere i Kreditbanken har allerede fået en stor tak, men der venter formentlig også en gave af mere fysisk karakter en gang i næste uge, når Lars Frank Jensen er kommet på en gaveidé.

- De fleste pengeinstitutter har nogenlunde de samme varer på hylderne, men det er bestemt medarbejderne, der gør forskellen, fordi kunderne føler sig velkomne og har lyst til at tale med medarbejderne. Samtidig har vi kasser i alle vores fire afdelinger, forklarer Lars Frank Jensen.

Kreditbanken vandt prisen blandt de mindre banker foran Express Bank og Skjern Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];