Annonce
forside

Sønderjysk efterskole har udskudt genåbning: Retningslinjerne kom for sent

Arkivfoto: Claus Thorsted

Den 18. maj må de danske efterskoler åbne for elever igen, men på Aabæk Efterskole ved Aabenraa har man følt sig nødsaget til at udskyde genåbningen.

Den 7. maj fremlagde statsminister Mette Frederiksen planerne for genåbningens anden fase i Danmark. En del af planen gik ud på, at efterskolerne fra den 18. maj måtte åbne igen. Men på Aabæk Efterskole ved Aabenraa har man følt sig nødsaget til at vente en uge længere med at åbne for eleverne igen.

- Vi synes jo, at de retningslinjer er kommet alt for sent ud i forhold til, at vi skal modtage 88 børn med de særlige udfordringer, de har og den sikkerhed, som det foredrager i forhold til forældrene, siger forstander Thomas Frickmann til Radio4.

De nærmere retningslinjer for genåbningen blev nemlig først sendt ud til efterskolerne med fire dages varsel, altså torsdag den 14. maj. Derfor har man på Aabæk Efterskole besluttet at udskyde genåbningen til den 24. maj.

- De aktiviteter, vi skulle sætte i gang for at kunne modtage eleverne, vidste vi ikke, hvad skulle være, før vi fik retningslinjerne – og vi vil ikke bare have hovedet under armen og modtage eleverne uden at vide, hvad vi skulle sætte i gang, lyder det fra forstanderen.

I retningslinjerne for de danske efterskoler står blandt andet, at eleverne skal organiseres i familiegrupper på otte elever, der bor sammen og må dele toilet og køkken. Udover de faste regler for efterskolerne er der dog også en del, der er op til den enkelte skole.

Annonce

Lyt herunder til hele indslaget fra Radio4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce