Annonce
Haderslev

Sønderjysk film får snigpremiere i Haderslev

Filmens plakat

HADERSLEV: Den danske film, "Onkel", der netop har vundet hovedprisen ved Tokyo Grand Priz, får snigpremiere i Haderslev.

Filmen, der er optaget på Tønder-kanten, har premiere over hele landet den 14. november, men lørdag den 9. november vises den i Kosmorama. Ved samme lejlighed kan tilskuerne møde instruktør Frelle Petersen, der stammer fra Løgumkloster, og hovedrolleindehaveren Jette Søndergaard.

Annonce

Drømmene vækkes

"Onkel" er historien om en 27-årig kvinde, Kris, der er flyttet ind på sin onkels gård i det flade marskland efter faderens selvmord. Hun skal bor der, mens hun gør gymnasiet færdigt, men efter onklens slagtilfælde, der binder ham til en rollator, er det Kris, der passer både ham og gården.

Årene går, og den ene dag ligner den anden. Kris har ikke fulgt sine jævnaldrende, der strømmede mod storbyerne for at realisere drømmene, men en dag møder hun dyrlægen Johannes og den unge Mike, der vækker noget i hende.

Filmen spillede for udsolgte huse ved alle visninger under Tokyo Grand Priz, og forpremiere i Kosmorama finder sted klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce