Annonce
Haderslev

Sønderjysk film får snigpremiere i Haderslev

Filmens plakat

HADERSLEV: Den danske film, "Onkel", der netop har vundet hovedprisen ved Tokyo Grand Priz, får snigpremiere i Haderslev.

Filmen, der er optaget på Tønder-kanten, har premiere over hele landet den 14. november, men lørdag den 9. november vises den i Kosmorama. Ved samme lejlighed kan tilskuerne møde instruktør Frelle Petersen, der stammer fra Løgumkloster, og hovedrolleindehaveren Jette Søndergaard.

Annonce

Drømmene vækkes

"Onkel" er historien om en 27-årig kvinde, Kris, der er flyttet ind på sin onkels gård i det flade marskland efter faderens selvmord. Hun skal bor der, mens hun gør gymnasiet færdigt, men efter onklens slagtilfælde, der binder ham til en rollator, er det Kris, der passer både ham og gården.

Årene går, og den ene dag ligner den anden. Kris har ikke fulgt sine jævnaldrende, der strømmede mod storbyerne for at realisere drømmene, men en dag møder hun dyrlægen Johannes og den unge Mike, der vækker noget i hende.

Filmen spillede for udsolgte huse ved alle visninger under Tokyo Grand Priz, og forpremiere i Kosmorama finder sted klokken 15.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce