x
Annonce
Kultur

Sønderjysk film fik verdenspremiere i Tokyo

Filmen Onkel havde verdenspremiere på Tokyo International Filmfestival. Både instruktør, Frelle Petersen, hovedrolleindehaver, Jette Søndergaard, og producer, Marco Lorenzen, var til stede i den japanske hovedstad. Ifølge Marco Lorenzen havde de en fed premiere. Foto: Marco Lorenzen.
Den danske film Onkel, som foregår i Sønderjylland, havde for få dage siden verdenspremiere. Det skete på Tokyo International Filmfestival.

Onsdag den 30. oktober fik den japanske hovedstad et lille snert af Sønderjylland, da den nye danske film, Onkel, for første gang blev vist for et publikum i Tokyo. Onkel havde nemlig verdenspremiere på den anerkendte filmfestival Tokyo International Filmfestival.

Onkel foregår på gården Stenbjerg ved St. Emmerske lidt uden for Tønder, hvor hovedrollen Kris bor sammen med sin onkel. Kris finder pludselig sig selv i det svære valg mellem sine drømme eller at blive tilbage på gården og hjælpe onklen.

Filmen er en ud af 14 film, som vises på den japanske filmfestival, og de 14 film er alle valgt fra en pulje på over 1800 film. Det fortæller Onkels instruktør, Frelle Petersen.

- Det giver noget selvtillid, at få sin film vist på en A-festival som Tokyo International Filmfestival. Det betyder meget, lyder det fra Frelle Petersen.

Onkel har danmarkspremiere i Tønder den 8. november. Resten af landet kan se den fra den 14. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

Det er ikke den ordentlige måde at gøre det på

Det er i modgang, man for alvor bekender kulør. Det gælder også i forretningslivet. Bestseller er en mastodont af en virksomhed, på mange måder et erhvervseventyr. Et fyrtårn for en generation af iværksættere. Derfor er det så meget desto mere forstemmende at se, hvordan virksomheden opfører sig. Coronakrisen rammer brutalt både store og små virksomheder. Enhver ansvarlig ledelse er nødt til at agere, og selvfølgelig skal der kigges på alle udgifter, når indtægtsgrundlaget pludseligt ændrer sig radikalt. Dansk erhvervsliv har vist sig fra en fornem side. Det gælder ikke mindst i form af en trepartsaftale, hvor alle tager ansvar og efter bedste evne – og støtte – forsøger at fastholde så mange på arbejdsmarkedet som muligt. Det er vigtigt for os alle og for vores evne til hurtigt at komme videre på den anden side. Bestseller fyrede alligevel 750 mand. Trepartsaftalen har ikke kunnet hjælpe alle og afværge alle nødvendige foranstaltninger. Fair nok. Det var dog en kende overraskende, at en så velkonsolideret virksomhed som Bestseller trak fyringskortet, da samfundet appellerede om sammenhold. Nu har Bestseller meddelt en række udlejere i landet, at man ikke betaler husleje indtil videre. Det er en uanstændig fremgangsmåde. Det kan ikke siges anderledes. Er situationen, at Bestseller ikke kan betale husleje lige nu, må man melde det ud. Så er situationen selvfølgelig en anden. Men er virkeligheden – og sådan ser det altså ud – at Bestseller udnytter sin størrelse og styrke til at tryne udlejere over hele landet, er der kun et godt råd: Gør den beslutning om. Bestseller er ikke alene. Jysk, Synoptik og Lagkagehuset dikterer også, at man vil have ændrede huslejevilkår. Brede skuldre forpligter. Brede skuldre giver ikke lov til at true sig til sin vilje. Brede skuldre forpligter til at beskytte dem, der har brug for det. En række udlejere, i Esbjerg og Kolding og mange andre steder, gør sådan. Går i dialog med lejere. Udskyder husleje. Dialog er nøgleordet. Man dikterer ikke. Coop og Salling Group har vist et forbilledligt samfundssind. Sørger for at betale regninger hurtigere end man kontraktuelt behøver. Det er ikke en lille ting – det er forbilledlig førstehjælp. Fordi man kan, skal man ikke nødvendigvis. Men man bør. Der er brug for det lige nu.

Esbjerg

Skoleleder blev kaldt til møde efter populær corona-opsang: Byrådsmedlemmer kritiserer forvaltning for at undertrykke ansatte

Annonce