Annonce
Kultur

Sønderjysk film fik verdenspremiere i Tokyo

Filmen Onkel havde verdenspremiere på Tokyo International Filmfestival. Både instruktør, Frelle Petersen, hovedrolleindehaver, Jette Søndergaard, og producer, Marco Lorenzen, var til stede i den japanske hovedstad. Ifølge Marco Lorenzen havde de en fed premiere. Foto: Marco Lorenzen.
Den danske film Onkel, som foregår i Sønderjylland, havde for få dage siden verdenspremiere. Det skete på Tokyo International Filmfestival.

Onsdag den 30. oktober fik den japanske hovedstad et lille snert af Sønderjylland, da den nye danske film, Onkel, for første gang blev vist for et publikum i Tokyo. Onkel havde nemlig verdenspremiere på den anerkendte filmfestival Tokyo International Filmfestival.

Onkel foregår på gården Stenbjerg ved St. Emmerske lidt uden for Tønder, hvor hovedrollen Kris bor sammen med sin onkel. Kris finder pludselig sig selv i det svære valg mellem sine drømme eller at blive tilbage på gården og hjælpe onklen.

Filmen er en ud af 14 film, som vises på den japanske filmfestival, og de 14 film er alle valgt fra en pulje på over 1800 film. Det fortæller Onkels instruktør, Frelle Petersen.

- Det giver noget selvtillid, at få sin film vist på en A-festival som Tokyo International Filmfestival. Det betyder meget, lyder det fra Frelle Petersen.

Onkel har danmarkspremiere i Tønder den 8. november. Resten af landet kan se den fra den 14. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];