Annonce
Tønder

Sønderjysk film vinder international filmpris i Tokyo

Den danske film Onkel har vundet hovedprisen ved Tokyo International Filmfestival. Fredag har den gallapremiere i Tønder. PR-foto.
Den nye danske film Onkel, som foregår i Sønderjylland, har vundet hovedprisen ved Tokyo International Filmfestival.

Tønder/Tokyo: Når der i Tønder fredag den 8. november er gallapremiere på den nye danske film Onkel, bliver det en internationalt prisvindende film, som publikum kan opleve. Tirsdag modtog Onkel nemlig hovedprisen, Tokyo Grand Prix, ved dette års Tokyo International Filmfestival.

Onkel er en sønderjysk film, som foregår på gården Stenbjerg lidt uden for Tønder. Filmen er instrueret og produceret af de to sønderjyder Frelle Petersen og Marco Lorenzen, og for instruktørerne har det været vigtigt, at filmen fremstår så autentisk og sønderjysk som muligt.

Selvom filmen er meget sønderjysk, har den alligevel formået at begejstre det japanske publikum, og instruktør Frelle Petersen har oplevet, at der måske ikke er så langt mellem sønderjyder og japanere.

- Det har været opløftende at sidde og høre japanernes reaktioner. Vi var på forhånd blevet advaret om, at japanere ikke udtrykker følelser og begejstring, men vores oplevelser viste lige det stik modsatte. Herude opfatter de filmens underspillede humor og underfundighed. Jeg vil gå så vidt og påstå, at japanere og sønderjyder deler humor, fortæller Frelle Petersen i en pressemeddelelse.

Onkel kan opleves i landets biografer fra den 14. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce