Annonce
Regionalt

Sønderjysk Forsikring: Coronakrisen gav flere kunder og færre skader

Administrerende direktør i Sønderjysk Forsikring, Frank Abel, er godt tilfreds med 2020, der trods coronakrise gav et pænt resultat. Foto: Sønderjysk Forsikring
Året 2020 afsluttes med et flot årsresultat og sætter samtidig et punktum for en ambitiøs fem års vækststrategi hos Sønderjysk Forsikring.

2020 var det sidste år i en ambitiøs fem års vækststrategi, der nu afsluttes med fremgang i både præmieindtægter, forsikringsteknisk resultat og egenkapital. Det er effekten af flere års fokus, der er hjulpet godt på vej af nyt it-system, færre skader og øget kundetilgang. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Sønderjysk Forsikring kan fremvise et resultat efter skat på 47,4 mio. kr. – en bruttopræmieindtægt på 509,3 mio. kr. - et forsikringsteknisk overskud på 57,0 mio. kr. - en egenkapital på 540,9 mio. kr. - og en omkostningsprocent, der er nedadgående og lander i 2020 på 23,2 %.

- Det er, hvad vi kalder et godkendt resultat. Der er ingen tvivl om, at vi nu ser effekten af flere års fokuseret arbejde på at forbedre bl.a. det forsikringstekniske resultat. Samtidig har vi været begunstiget af et lavt skadesniveau, der skyldes lavere aktivitet i samfundet pga. covid-19, fortæller adm. direktør Frank Abel i pressemeddelelsen.

Annonce

- Det, at vi har holdt os hjemme, har reduceret antallet af skader, især på indbrud og biler. Men vi har også mærket den anden side, hvor vores investeringer har været udfordret, og investeringsresultatet munder derfor kun ud med et lille plus på 2,5 mio. kroner, siger Frank Abel.

500–500 målsætning er nået

I strategiperioden 2016-2020 har fokus været på vækst og udvikling. Målsætningen var en præmieindtægt på 500 mio. kroner og en egenkapital på 500 mio. kroner.

- Dét kan vi nu vinge af – og glæde os over væksten, og at egenkapitalen er fulgt med, så vi fortsætter kapitalstyrken. Samtidig er vi godt tilfredse med, at omkostningsprocenten er nedadgående, for det er med til at bevare vores konkurrenceevne. Vi er kort sagt kommet styrket ud af perioden, mener Frank Abel.

En ny fem års strategi ligger klar for Sønderjysk Forsikring frem mod 2025.

- Vi er godt rustet til den nye strategi. Dels fordi vi allerede står på en ny, moderne it-platform og kan fokusere på effektivitet og optimering af processer og forretningsgange. Men også fordi vi er lykkes med at indgå flere nye stærke strategiske partnerskaber. Dette er en udvikling, der er til fordel for vores kunder, der i sidste ende vil opleve en forbedret service og nye produktløsninger, siger Frank Abel.

Regnskab

Alle beløb i 1000 kr.

Bruttopræmieindtægt: 509.274 (2020), 456.964 (2019)

Årets resultat før skat: 60.411 (2020), 41.885 (2019)

Årets resultat efter skat: 47.442 (2020), 31.270 (2019)

Egenkapital: 540.925 (2020), 492.237 (2019

Erstatningsprocent: 61,0 (2020), 67,1 (2019)

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det fortsætter, selv om han er gået på pension

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Thulesen Dahl: Forældede konventioner truer dansk demokrati

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce