Sønderborg: Det er kun Jesper Kochs egen fantasi, der sætter grænser, når han laver mad med gris. Det mener kokken i hvert fald selv.
Og hans gode evner til at få grisen til at smage vidunderlig har nu resulteret i, at han er en blandt fem nominerede til prisen ’Årets Ret med Gris 2020’.
- Grisen er kødets konge. Det har jeg agiteret for i 20 år. Den har det hele. Du kan tilberede den på et hav af måder, og skulle jeg vælge ét dyr, jeg måtte arbejde med, skulle det være grisen. Den byder på langt mere end de gængse udskæringer, man ser i supermarkedet. Gris har en særlig syre og sødme, som jeg ikke finder i andet kød, siger Jesper Koch fra restaurant Syttende i Sønderborg i en pressemeddelelse.
De 5 nominerede restauranter og kokke
Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Alan Bates, Studio
Jesper Koch, Syttende
Daniel McBurnie, Lyst
Kasper Hasse, Falsled Kro
Det er Landbrug & Fødevarer, som uddeler prisen. Foruden gourmetrestauranten, som har adresse på 17. etage hos Hotel Alsik, er Lyst i Vejle, Falsled Kro i Millinge, Studio i København og Søllerød Kro i Holte nominerede til at modtage prisen.
Konceptet har i år måttet gentænkes grundet corona. Det betyder, at dommerpanelet har rejst rundt og smagt på retterne hos de fem nominerede restauranter. Tidligere har kokkene været samlet på en lokation, hvor de hver især har serveret deres retter for dommerne.
Om Jesper Kock løber af med prisen offentliggøres først den 30. november.
De fem jury-medlemmer
Francis Cardenau (Kok)
Svend Rasmussen (TV-vært, kok og madanmelder TV2)
Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
Anders Nicolajsen (L&Fs Markedskonsulent for Gastronomi & Foodservice)