Annonce
Sydjylland

Sønderjysk kommune på andenplads - her får man mest bolig for pengene

I en sønderjysk kommune får man i dag markant mere bolig for sin indkomst, end man gjorde for 11 år siden. Foto: Tobias Kobborg
I sønderjysk kommune rækker den gennemsnitlige indkomst til 53 procent flere kvadratmeter end i 2010. Det giver kommunen en andenplads, når det kommer til, hvor mange kvadratmeter man kan få for sin indkomst på landsplan.

Bolig: I tre ud af fire kommuner rækker indkomsten i dag til et større hus end i 2010. Ifølge en ny analyse rækker den gennemsnitlige indkomst i 74 kommuner i dag til flere kvadratmeter bolig sammenlignet med for et årti siden, mens det modsatte gør sig gældende i landets resterende kommuner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Spar Nord.

Spar Nord har sammenlignet kvadratmeterpriserne på danske parcelhuse med udviklingen i danskernes disponible indkomster og er på den måde kommet frem til undersøgelsens resultat. De mener, at udviklingen på boligmarkedet er en konsekvens af, at danskerne siden finanskrisen har fået flere penge mellem hænderne.


Annonce

Efter finanskrisen vendte den positive indkomstudvikling allerede tilbage fra 2010, mens vi skulle frem til 2012, før der igen var generel fremgang i prisudviklingen på parcelhuse.

Jens Nyholm, Spar Nord


- Efter finanskrisen vendte den positive indkomstudvikling allerede tilbage fra 2010, mens vi skulle frem til 2012, før der igen var generel fremgang i prisudviklingen på parcelhuse. Og den forskel er medvirkende til, at det økonomiske incitament til huskøb er steget i langt størstedelen af de danske kommuner sammenlignet med 2010. Samtidig kan man sige, at den positive indkomstudvikling er bredt funderet i Danmark, mens prisudviklingen på parcelhuse har været anderledes opdelt i kommuner med frem- og tilbagegang, forklarer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og fortsætter:

- Det er selvfølgelig særligt i de kommuner, hvor parcelhuspriserne i perioden er faldet, at indkomsten i dag rækker til markant flere kvadratmeter, hvis man skal ud at købe hus. Men der er også flere eksempler på kommuner, hvor indkomstudviklingen har overgået ellers pæne prisstigninger på parcelhuse. I eksempelvis Rudersdal Kommune er prisen på et nyt parcelhus steget med 24 procent, men samtidig er indkomsterne steget med hele 43 procent, siger han.

Sønderjysk andenplads

Tønder Kommune er er et af de steder i landet, hvor danskerne kan få flest kvadratmeter for indkomsten. I Tønder Kommune rækker en årsindkomst til 53 procent flere kvadratmeter sammenlignet med i 2010, mens man i Morsø Kommune kan få 44 procent flere kvadratmeter for sin årsindkomst. Tønder Kommune er kun overgået af Lolland Kommune, når det kommer til, hvor mange flere kvadratmeter borgerne kan købe for deres disponible indkomst i dag sammenlignet med tallene fra 2010.

I bunden af listen ligger Tårnby Kommune og Københavns Kommune. Her kan man nu i gennemsnit få 17,3 procent færre kvadratmeter for sin indkomst, end man kunne i 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce