Annonce
Aabenraa

Sønderjysk lystfisker sætter dansk rekord: Fanger 38 kg tung helleflynder ved Thyborøn

Allerede på havet kunne en glad Jacob Lausen glæde sig over, at han havde fanget det, der viste sig at være en rekordstor helleflynder. Privatfoto: Ivans Lystfiskeri
Jacob Lausen måtte kæmpe for sin fangst 80 kilometer nordvest for Thyborøn. Om bord var stemningen euforisk.
Annonce

Thyborøn/Aabenraa: Det tog en halv time at få den ind, og til sidst var Jacob Lausens arme ved at syre til.

Men belønningen for det hårde arbejde var, at han havde fået den største helleflynder, der nogensinde er fanget i Danmark, på krogen.

Da den blev vejet på fiskeriauktionen i Thyborøn, viste det sig, at det var en kæmpe på 38 kilo. Dermed var den knap fire kilo tungere end den hidtidige rekord.

- Vi havde fisket en del den første dag, men der var ikke sket så meget. I løbet af natten til søndag sejlede vi hen til et vrag, men i første omgang var der ikke så meget. Derfor gik jeg først ned for at lægge mig, men min far vækkede mig og sagde, at der nu var et godt fiskeri, og så skete det, siger Jacob Lausen.

Han bor i Aabenraa, er opvokset i Hjordkær vest for Aabenraa, og den 21-årige sønderjyde var stævnet ud med en gruppe andre lystfiskere med fartøjet MS Nemo, der er ejet af Ivans Lystfiskeri i Thyborøn.

Annonce

Euforisk stemning

Stemningen var euforisk på båden, da Jakob Lausen søndag formiddag fik den store helleflynder på krogen.

- Adrenalinen er helt i top, når man kæmper for så stor en fisk. Alle på kutteren var helt vilde, da han var i gang med at få den ind, siger Ivan Lymann, der er indehaver af Ivans Lystfiskeri og også var skipper på den to dage lange fisketur.

I første omgang troede Jacob Lausen, at han havde fået fat i bunden, men da der kom nogle store ryk i linen, kunne han mærke, at der var tale om en stor krabat

- Det var en god kamp med den, og da jeg endelig fik den op, var det en lettelse, siger han.

Annonce

Tæt på at slippe fri

Det var lige før, at helleflynderen havde held med at undslippe hans fiskestang. Den ene af de kroge, som blev brugt til at hale den i land med, begyndte at bøje voldsomt, men heldigvis var der to kroge, så det til sidst lykkedes.

Det er første gang, Jacob Lausen har fået så stor en fisk på krogen. Tidligere var hans rekord en torsk på omkring otte kilo.

- Inden turen havde jeg håbet på at få en stor fisk med hjem. Men jeg havde ikke regnet med, at den skulle være så stor, siger han.

Jacob Lausens rekordfangst skulle dokumenteres, efter den var blevet målt og vejet i auktionscentret i Thyborøn. Foto: Ivans Lystfiskeri


I første omgang troede jeg, at jeg havde fået fat i bunden, men da der kom nogle store ryk i linen kunne jeg mærke, at der var tale om en stor krabat

Jacob Lausen, lystfisker


Annonce

Hjem i fryseren

Den store helleflynder blev filetteret på MS Nemo, inden turen gik hjem mod Aabenraa. Her fik fisken i første omgang en plads i fryseren hos Jacob Lausens far.

- Vi havde forsøgt at sælge den, mens vi var i Thyborøn, men der var ingen, der var interesseret i den. Derfor tog vi den med hjem, siger Jacob Lausen.

Ud over den rekordtunge vægt målte fisken 139 centimeter i omkreds, 73 centimeter i bredden og var 138 centimeter lang.

Helleflynderen blev fanget på omkring 60 meter vand, cirka 45 sømil (80 kilometer) vestnordvest for Thyborøn.

Da MS Nemo kom i havn tidligt søndag aften, blev fisken kørt til auktionscentret i Thyborøn, hvor den blev vejet og opmålt, så rekorden officielt kunne registreres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce