Annonce
Tønder

Sønderjysk pokalopgør: TM Tønder åbner for 340 tilskuere

Sådan har det ofte været, men det er der ikke udsigt til i nær fremtid: En tætpakket Tønderhal 2 bakker op om TM Tønders håndboldherrer. Når det tirsdag gælder pokalopgøret mod SønderjyskE  bliver kun hver anden plads på tilskuertribunen (i forgrunden) solgt, og alle ståpladser på gulvniveau inddraget. Arkivfoto: Flemming Andersen
Når der kommende tirsdag spilles pokalkamp mellem TM Tønder og storebror fra håndboldligaen SønderjyskE i Tønderhal 2, er alt ikke som det plejer at være. TMT-formand Kim Wittenkamp taler om logistiske udfordringer, og først torsdag vil det stå klart, om der bliver billetter til "almindelige" tilskuere.

TØNDER: Seks indgange, 10 zoner og maksimalt 340 tilskuere.

Sådan lyder nogle af nøgletallene forud for at den, med spænding, imødesete pokalkamp mellem TM Tønder Håndbold fra 1. division og den sønderjyske storebror, SønderjyskE fra håndboldligaen spilles.


Annonce

For at leve op til blandt andet afstandsreglerne, opdeler vi hallen i 10 zoner.

Kim Wittenkamp, direktør, TM Tønder Håndbold


Kampen spilles tirsdag aften den 18. august i Tønderhal 2. Under normale omstændigheder ville formentlig langt over 1000 tilskuere valfarte til hallen. Sådan bliver det - coronabetinget - ikke denne gang.

- Vi har målt op og målt ud og er kommet frem til, at vi med overholdelse af alle regler og anbefalinger kan finde plads til 340 tilskuere, lyder det fra TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp.

Sponsorerne først

De 340 billetter bliver ikke solgt efter først til mølle-princippet. Klubbens sponsorer har frist frem til på torsdag til at sikre sig maksimalt fire billetter hver.

- Herefter må vi se, hvor mange billetter der er tilbage, og så tager vi en beslutning ud fra det, siger Kim Wittenkamp.

Annonce

Seks indgange

De 340 billetter fordeler sig med cirka 240 siddepladser og cirka 100 ståpladser.

- For at leve op til blandt andet afstandsreglerne, opdeler vi hallen i 10 zoner. I gulvhøjde etableres udelukkende siddepladser, hvilket betyder, at de normale ståpladser bag målene inddrages. På tribunen bruger vi kun hver anden plads, og publikum vil gennem deres billetter få at vide, hvilken af de seks indgange, som vi etablerer, de skal benytte, forklarer TMT-direktøren.

Annonce

En stille bøn

Han betegner forberedelserne og afviklingen af det sønderjyske pokalopgør som en stor logistisk udfordring. Klubben har blandt andet også droppet hele den forreste række af siddepladstribunen.

Kampen

Pokalkampen tirsdag den 18. august klokken 19 mellem TM Tønder og SønderjyskE er ottendedels-finalen i landspokalturneringen Santander Cup.

Kampen fløjtes op klokken 19.

TM Tønder sæsondebuterer efter den nuværende plan fredag den 4. september på udebane mod Otterup. Første hjemmekamp i 1. division er programsat til lørdag den 12. september klokken 15 mod HC Midtjylland.

 

- Vi har vurderet, at tilskuere kommer for tæt på spillerne. Vi prøver virkelig at leve op til reglerne og gøre det så rigtigt som muligt, siger han.

Og så har han en stille bøn:

- Vi er så langt i forberedelserne nu, at jeg virkelig håber, at vi får lov til at spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce