Annonce
Sport

Sønderjysk profil om afgørende fase: Det bliver en drabelig omgang

Patrick Galbraith (længst til venstre) og holdkammeraterne møder fredag aften mestrene fra Aalborg Pirates. Foto: Jacob Schultz

Ishockeyligaen går nu ind i den sidste fase frem mod slutspillet. Hjemvendte Patrick Galbraith forventer, at det bliver en drabelig omgang på grund af den tætte liga.

Optakt: Duften begynder efterhånden at sprede sig. Duften af lidt højere intensitet, duften af lidt mere sved og duften af lidt flere øl, der skal til for at dulme nerverne hos tilskuerne. Den duft begynder SønderjyskE's Patrick Galbraith efterhånden også at fornemme inden fredagens opgør mod Aalborg Pirates.

Kampen mod Aalborg Pirates er den sidste, som holdet mangler, inden man går ind i den sidste runde af grundspillet, hvor man altså skal møde alle hold en sidste gang, inden den står på slutspil. Det er nu, hvor det for alvor bliver sjovt.

- Det bliver en drabelig omgang. Alle ser mulighed for at indhente terræn og kæmpe om pladserne. Det kommer til at blive slutspilshockey, indtil slutspillet begynder, og der må jeg bare give stor ros til ligaen for, at der stadig er så meget at spille om. Der er ikke nogle fridage, siger Patrick Galbraith.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Fredag klokken 19.30: SønderjyskE - Aalborg Pirates
  • TV: Kampen vises på TV2 Sport
  • JV tipper: 4-3

Stærk udvikling

Situationen ser noget bedre ud i det sønderjyske i denne sæson, end den gjorde i sidste sæson på samme tidspunkt. Der måtte man efter en niendeplads kæmpe sig ind i slutspillet via Play-in-kampe, mens status lige nu er en andenplads, hvor man i de sidste par runder er kommet tættere og tættere på Rungsted på 1. pladsen. Patrick Galbraith er dog ikke overrasket over den hurtige udvikling.

- Når man henter et nyt hold ind, sker der ting. Jeg ville synes, at det var mere overraskende, hvis vi havde ligget i samme ende af tabellen som i sidste sæson, end at vi fik vendt skuden, siger Patrick Galbraith, der peger på god scouting af udlændingene og det defensive koncept som årsager til succesen.

Hans egen tilbagevenden til klubben har naturligvis også været medvirkende til den defensive stabilitet, hvor holdet har lukket færrest mål ind af alle i ligaen, og Patrick Galbraith har stået på et højt niveau. Det gav i november en landsholdsudtagelse, men ifølge Galbraith selv har vi ikke set det bedste endnu.

- Det er jo gået godt. Når man ligger nummer to i ligaen, og selv bliver udtaget til landsholdet i november, er det selvfølgelig en kvittering på det arbejde, man har gjort. Der er gået rigtig meget hårdt arbejde forud i sommer og i optakten, men jeg føler, at jeg har endnu mere at give, og det håber jeg, at jeg kan få frem i mig selv, siger Patrick Galbraith.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Restaurant Flammen genåbnet: - Men vi skal også udvikle på vores takeaway

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce