Annonce
Aabenraa

Sønderjysk Rugbrødsbageri meldt til politiet for dårlig rengøring

Fødevarestyrelsen fortsætter med at sanktionere Sønderjysk Rugbrødsbageri. Foto: Claus Thorsted
Bageriet i Hellevad fortsætter sin dårlige historik med Fødevarestyrelsen. Der er stadig ikke styr på rengøringen, selvom virksomheden blev politianmeldt for det samme tilbage i marts.
Annonce

Hellevad: Så er den gal igen-igen-igen hos Sønderjysk Rugbrødsbageri.

Fødevareproducenten i Hellevad har efterhånden en lang historik med Fødevarestyrelsen, der flere gange har langet bøder og politianmeldelser ud til bageriet, som leverer rugbrød til supermarkedskæder og andet bagværk til de tre Klosterbageriet-butikker i Løvbjerg i Aabenraa, i gågaden i Tønder og i Løgumkloster. Sidst var tilbage i marts, hvor det sågar blev til hele to politianmeldelser for mangelfuld fødevarehåndtering og rengøring.

15. maj var kontrollanten så tilbage, og her kunne vedkommende konstatere, at der nu var styr på håndteringen af fødevarer.

Det samme kunne dog ikke siges om rengøringen. Blandt andet konstaterer kontrollanten, at der stod beskidte vogne med kerne- og dejrester indeni og udenpå, noget plastikopbevaring fremstod snavset, og et stativ ved melsiloen var ikke gjort rent, mens væggene omkring fremstod med sprøjt af kernerester. Rugbrødssliceren var også beskidt.

- Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at denne ikke er rengjort i flere dage. Udstyr til slicer, der står rengjort i kasse, fremstår også ved tilsynet fedtet og med fødevarerester på, fortsætter kontrolrapporten og kritiserer yderligere fem forhold i både rugbrødsafdelingen og centralbageriet.

Annonce

Uheldet fortsætter

Da JydskeVestkysten talte med medejer af Sønderjysk Rugbrødsbageri Michael Andersen i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i marts, garanterede han ellers, at der var styr på både rengøring og håndtering af fødevarer.

- Og det skal der selvfølgelig også være. Det var en uheldig dag, sagde han dengang.

Men de uheldige dage fortsætter altså, og Fødevarestyrelsen kvitterer med endnu en sur smiley og en politianmeldelse for rengøringsdelen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sønderjysk Rugbrødsbageri, men til Fødevarestyrelsen havde virksomheden følgende bemærkning under besøget den 15. maj:

- Jeg har i dag møde med et eksternet rengøringsfirma for at få styr på rengøringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vandski stjålet fra båd på land

Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce