Annonce
Aabenraa

Sønderjysk Rugbrødsbageri meldt til politiet for dårlig rengøring

Fødevarestyrelsen fortsætter med at sanktionere Sønderjysk Rugbrødsbageri. Foto: Claus Thorsted
Bageriet i Hellevad fortsætter sin dårlige historik med Fødevarestyrelsen. Der er stadig ikke styr på rengøringen, selvom virksomheden blev politianmeldt for det samme tilbage i marts.

Hellevad: Så er den gal igen-igen-igen hos Sønderjysk Rugbrødsbageri.

Fødevareproducenten i Hellevad har efterhånden en lang historik med Fødevarestyrelsen, der flere gange har langet bøder og politianmeldelser ud til bageriet, som leverer rugbrød til supermarkedskæder og andet bagværk til de tre Klosterbageriet-butikker i Løvbjerg i Aabenraa, i gågaden i Tønder og i Løgumkloster. Sidst var tilbage i marts, hvor det sågar blev til hele to politianmeldelser for mangelfuld fødevarehåndtering og rengøring.

15. maj var kontrollanten så tilbage, og her kunne vedkommende konstatere, at der nu var styr på håndteringen af fødevarer.

Det samme kunne dog ikke siges om rengøringen. Blandt andet konstaterer kontrollanten, at der stod beskidte vogne med kerne- og dejrester indeni og udenpå, noget plastikopbevaring fremstod snavset, og et stativ ved melsiloen var ikke gjort rent, mens væggene omkring fremstod med sprøjt af kernerester. Rugbrødssliceren var også beskidt.

- Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at denne ikke er rengjort i flere dage. Udstyr til slicer, der står rengjort i kasse, fremstår også ved tilsynet fedtet og med fødevarerester på, fortsætter kontrolrapporten og kritiserer yderligere fem forhold i både rugbrødsafdelingen og centralbageriet.

Annonce

Uheldet fortsætter

Da JydskeVestkysten talte med medejer af Sønderjysk Rugbrødsbageri Michael Andersen i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i marts, garanterede han ellers, at der var styr på både rengøring og håndtering af fødevarer.

- Og det skal der selvfølgelig også være. Det var en uheldig dag, sagde han dengang.

Men de uheldige dage fortsætter altså, og Fødevarestyrelsen kvitterer med endnu en sur smiley og en politianmeldelse for rengøringsdelen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sønderjysk Rugbrødsbageri, men til Fødevarestyrelsen havde virksomheden følgende bemærkning under besøget den 15. maj:

- Jeg har i dag møde med et eksternet rengøringsfirma for at få styr på rengøringen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce