Annonce
Aabenraa

Sønderjysk Rugbrødsbageri meldt til politiet for dårlig rengøring

Fødevarestyrelsen fortsætter med at sanktionere Sønderjysk Rugbrødsbageri. Foto: Claus Thorsted
Bageriet i Hellevad fortsætter sin dårlige historik med Fødevarestyrelsen. Der er stadig ikke styr på rengøringen, selvom virksomheden blev politianmeldt for det samme tilbage i marts.

Hellevad: Så er den gal igen-igen-igen hos Sønderjysk Rugbrødsbageri.

Fødevareproducenten i Hellevad har efterhånden en lang historik med Fødevarestyrelsen, der flere gange har langet bøder og politianmeldelser ud til bageriet, som leverer rugbrød til supermarkedskæder og andet bagværk til de tre Klosterbageriet-butikker i Løvbjerg i Aabenraa, i gågaden i Tønder og i Løgumkloster. Sidst var tilbage i marts, hvor det sågar blev til hele to politianmeldelser for mangelfuld fødevarehåndtering og rengøring.

15. maj var kontrollanten så tilbage, og her kunne vedkommende konstatere, at der nu var styr på håndteringen af fødevarer.

Det samme kunne dog ikke siges om rengøringen. Blandt andet konstaterer kontrollanten, at der stod beskidte vogne med kerne- og dejrester indeni og udenpå, noget plastikopbevaring fremstod snavset, og et stativ ved melsiloen var ikke gjort rent, mens væggene omkring fremstod med sprøjt af kernerester. Rugbrødssliceren var også beskidt.

- Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at denne ikke er rengjort i flere dage. Udstyr til slicer, der står rengjort i kasse, fremstår også ved tilsynet fedtet og med fødevarerester på, fortsætter kontrolrapporten og kritiserer yderligere fem forhold i både rugbrødsafdelingen og centralbageriet.

Annonce

Uheldet fortsætter

Da JydskeVestkysten talte med medejer af Sønderjysk Rugbrødsbageri Michael Andersen i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i marts, garanterede han ellers, at der var styr på både rengøring og håndtering af fødevarer.

- Og det skal der selvfølgelig også være. Det var en uheldig dag, sagde han dengang.

Men de uheldige dage fortsætter altså, og Fødevarestyrelsen kvitterer med endnu en sur smiley og en politianmeldelse for rengøringsdelen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sønderjysk Rugbrødsbageri, men til Fødevarestyrelsen havde virksomheden følgende bemærkning under besøget den 15. maj:

- Jeg har i dag møde med et eksternet rengøringsfirma for at få styr på rengøringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce