Annonce
Sønderborg

Sønderjysk satirehæfte sætter ny salgsrekord

Redaktør Gunnar Hattesen overtog i 2016 æ Rummelpot, der efter 70 år havde et fartruende lavt salgstal. Arkivfoto: Timo Battefeld
For fjerde år i træk har æ Rummelpot oplevet øget salg. Tilblivelsen af 75. udgave er gået i gang.
Annonce

Sønderjylland: Her først på foråret kan redaktionen bag det sønderjyske satirehæfte æ Rummelpot komme med en god nyhed. Julehandlen har sat rekord, og for fjerde år i træk oplever æ Rummelpot øget salg.

- Æ Rummelpot er meget mere end sjov, gas og mandelgave. Hæftet er det sidste egnsbestemte satirehæfte i Danmark, og dermed er det en kulturskat. Det glæder mig, tegnerne og tekstforfatterne, at sønderjyderne i den grad bakker op om dette klenodie, som jo kun kan overleve ved god efterspørgsel, siger redaktør Gunnar Hattesen.

Han overtog i 2016 æ Rummelpot, der efter 70 år havde et fartruende lavt salgstal. Indhold og form blev moderniseret, og fra den første moderne udgivelse i 2016 og frem til 2019-udgaven er salget øget med 30 procent. Oplaget nåede i 2019 op på 4.902 eksemplarer.

I november i år udkommer den 75. udgave, som jo så er den 5. moderne udgave, og redaktionen har allerede rettet sit humoristiske sigtekorn mod personer og begivenheder i grænselandet.

- Det er dejligt at se, at vi også har et godt salg i Sønderborg Kommune. Alene sidste år havde vi otte-ti sjove tegninger, der havde en Sønderborg baggrund - herunder en sjov tegning om borgmester Erik Lauritzen, som varmer op til Tour de France i 2021, siger Gunnar Hattesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce