x
Annonce
Sønderborg

Sønderjysk satirehæfte sætter ny salgsrekord

Redaktør Gunnar Hattesen overtog i 2016 æ Rummelpot, der efter 70 år havde et fartruende lavt salgstal. Arkivfoto: Timo Battefeld
For fjerde år i træk har æ Rummelpot oplevet øget salg. Tilblivelsen af 75. udgave er gået i gang.

Sønderjylland: Her først på foråret kan redaktionen bag det sønderjyske satirehæfte æ Rummelpot komme med en god nyhed. Julehandlen har sat rekord, og for fjerde år i træk oplever æ Rummelpot øget salg.

- Æ Rummelpot er meget mere end sjov, gas og mandelgave. Hæftet er det sidste egnsbestemte satirehæfte i Danmark, og dermed er det en kulturskat. Det glæder mig, tegnerne og tekstforfatterne, at sønderjyderne i den grad bakker op om dette klenodie, som jo kun kan overleve ved god efterspørgsel, siger redaktør Gunnar Hattesen.

Han overtog i 2016 æ Rummelpot, der efter 70 år havde et fartruende lavt salgstal. Indhold og form blev moderniseret, og fra den første moderne udgivelse i 2016 og frem til 2019-udgaven er salget øget med 30 procent. Oplaget nåede i 2019 op på 4.902 eksemplarer.

I november i år udkommer den 75. udgave, som jo så er den 5. moderne udgave, og redaktionen har allerede rettet sit humoristiske sigtekorn mod personer og begivenheder i grænselandet.

- Det er dejligt at se, at vi også har et godt salg i Sønderborg Kommune. Alene sidste år havde vi otte-ti sjove tegninger, der havde en Sønderborg baggrund - herunder en sjov tegning om borgmester Erik Lauritzen, som varmer op til Tour de France i 2021, siger Gunnar Hattesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce