Annonce
Aabenraa

Sønderjysk sejr over tophold

Rikke Hoffbeck stod for syv scoringer i kampen mod Ringkøbing.Arkivfoto: André Thorup
SønderjyskEs damer har selvtilliden i orden efter at de søndag slog topholdet Ringkøbing med 23 mål mod 20.

Håndbold, første division, damer, Ringkøbing Håndbold - SønderjyskE: 20-23 (7-14) Målscorere for SønderjyskE: Rikke Hoffbeck 7, Leonora Demaj 6, Helena Örvarsdottir 4, Sofie Schelde Rasmussen 2, Nina Bech 2, Caroline Amalie Rasmussen 1, Camilla Aastrup 1.

Det var en særdeles tilfreds SønderjyskE-træner, der kunne se tilbage på søndagens udekamp mod topholdet Ringkøbing. Efter en forrygende første halvleg var Sønderjyderne ved at miste pusten lidt til sidst, men det tog ikke glæden fra Olivera Kecman.

- De kom lidt tæt på til sidst, men efter den fantastiske første halvleg, vi spillede, så ved vi jo godt, at de kommer tilbage efter pausen med 200 kilometer i timen, lød det fra træneren.

- Vi misser nogle chancer og vi brænder nogle straffe, men det betyder ikke noget. Det var en fantastisk kamp. Det betyder rigtigt meget, at vi kunne rejse os, efter det et måls nederlag, vi fik sidste weekend, understreger Olivera Kecman.

Annonce

Udekampe

Det skræmmer ikke træneren, at der venter endnu to udekampe i løbet af den kommende uge.

- Vi har fået styr på det. Det er rigtigt dejligt at være træner for det hold.

- Det er altid dejligt at vinde, men det er ekstra godt, når de viser, at de kan spille så disciplineret, selv om vi er en meget smal trup, siger Olivera Kecman.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce