Annonce
Sønderjyske HH

Sønderjysk sejr: Reddet af Mensing, reserven og en stor og farlig Børm

Et medlevende Fredericia-publikum var efter Arnar Birkir Halfdansson, og så gav den sønderjyske islænding igen af samme skuffe. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE var i vanskeligheder i en hektisk kamp i Fredericia, men blev reddet ud af fæstningsbyen med en sejr på 38-35 og to point takket være en stærk trio i Aaron Mensing, Oliver Eggert og Frederik Børm.

HÅNDBOLD: Når man har en arena som den i Fredericia, skal det næsten blive en fed håndboldoplevelse.

Når man krydrer det med et hjemmepublikum, der råber modstanderne ind i hovederne og et gæstende publikum, der tager kampen om lydniveauet op, så kan kulissen ikke blive bedre.

At kampen mellem Fredericia og SønderjyskE blev spillet i et rasende tempo satte prikken over i'et. Det kunne meget vel være endt galt for SønderjyskE, men en trio i særklasse bestående af Aaron Mensing, indskifter Oliver Eggert og lederen Frederik Børm reddede sejren hjem for gæsterne.

Oprykkeren har ellers et ganske habilt ligahold - det viste det allerede i premieresejren over GOG - og særligt i kontrafasen kan holdet ryste alle hold. Således også SønderjyskE.

I forsvaret har Fredericia i Rasmus Meyer og Jesper Lindgren nogle ordentlige basser, man ikke bare lige sådan flyver hen over. Højreback Jon Andersen forsøgte, men sendte et skud i blokaderne, og så kunne Martin Bisgaard løbe aftenens første tremålsføring hjem. 6-3.

Største offensive trussel i begyndelsen for sønderjyderne var stregspiller Frederik Børm, der efter 13 minutter kunne lægge sig ind over stregen og lobbe bolden over hovedet på Fredericia-målmand Emil Tellerup. Det var Børms fjerde scoring.

Hjemmeholdet kontraløb sig til en ny føring på 14-11, men så kom SønderjyskE-bredden igen til sin ret. Oliver Eggert trådte ind og scorede tre mål og tilkæmpede sig et straffekast, som Mikkel Møller brændte. Hjemmeholdet holdt sig i front med 19-18 ved pausen.

Annonce

kampen i tal

Fredericia HK-SønderjyskE 35-38 (19-18)

Stillinger undervejs: 0-1, 4-2, 9-8, 10-11, 14-11, 18-18, 20-21, 27-25, 27-29, 33-37

Topscorer, FHK: Jakob Mikkelsen 6, Martin Bisgaard 6

Målscorere, SønderjyskE: Aaron Mensing 10 (2), Frederik Børm 8, Oliver Eggert 6, Askar Sunnefeldt 4, Jon Andersen 3, Mikkel Møller 3, Arnar Halfdansson 2, Frederik Ladefoged 1, Lasse Hamann-Boeriths 1

Udvisninger: FHK 2, SønderjyskE 3

Tilskuere: 1.875

Mensing på uvant position

Anden halvleg viste, at Aaron Mensing og Jon Andersen også kan score mål fra henholdsvis højre back og højre fløj. Fordi den faste højrefløj, Christian Jensen, måtte udgå med en skade.

At Fredericia-træner Jesper Houmark valgte at skifte Emil Tellerup ud i pausen, kunne sønderjyderne kun glæde sig over. Målmanden kom først ind igen, da SønderjyskE havde vendt kampen.

Mensing brillerede i den sidste halve time på den uvante plads som højre back, og Oliver Eggert fortsatte med at gøre jobbet så indskifter til noget nær perfektion. Og så sloges Frederik Børm så indædt i begge ender, at der måske er noget om det, når han siger, at han stadig har sin bedste håndboldtid foran sig. Børm skifter til Århus til sommer.

Indtil da kan sønderjyderne glæde sig over at have en stor og farlig Børm til at kæmpe for at bevare den nuværende fjerdeplads efter en hektisk aften i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce