Annonce
Sønderjyske HH

Sønderjysk sejr: Reddet af Mensing, reserven og en stor og farlig Børm

Et medlevende Fredericia-publikum var efter Arnar Birkir Halfdansson, og så gav den sønderjyske islænding igen af samme skuffe. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE var i vanskeligheder i en hektisk kamp i Fredericia, men blev reddet ud af fæstningsbyen med en sejr på 38-35 og to point takket være en stærk trio i Aaron Mensing, Oliver Eggert og Frederik Børm.

HÅNDBOLD: Når man har en arena som den i Fredericia, skal det næsten blive en fed håndboldoplevelse.

Når man krydrer det med et hjemmepublikum, der råber modstanderne ind i hovederne og et gæstende publikum, der tager kampen om lydniveauet op, så kan kulissen ikke blive bedre.

At kampen mellem Fredericia og SønderjyskE blev spillet i et rasende tempo satte prikken over i'et. Det kunne meget vel være endt galt for SønderjyskE, men en trio i særklasse bestående af Aaron Mensing, indskifter Oliver Eggert og lederen Frederik Børm reddede sejren hjem for gæsterne.

Oprykkeren har ellers et ganske habilt ligahold - det viste det allerede i premieresejren over GOG - og særligt i kontrafasen kan holdet ryste alle hold. Således også SønderjyskE.

I forsvaret har Fredericia i Rasmus Meyer og Jesper Lindgren nogle ordentlige basser, man ikke bare lige sådan flyver hen over. Højreback Jon Andersen forsøgte, men sendte et skud i blokaderne, og så kunne Martin Bisgaard løbe aftenens første tremålsføring hjem. 6-3.

Største offensive trussel i begyndelsen for sønderjyderne var stregspiller Frederik Børm, der efter 13 minutter kunne lægge sig ind over stregen og lobbe bolden over hovedet på Fredericia-målmand Emil Tellerup. Det var Børms fjerde scoring.

Hjemmeholdet kontraløb sig til en ny føring på 14-11, men så kom SønderjyskE-bredden igen til sin ret. Oliver Eggert trådte ind og scorede tre mål og tilkæmpede sig et straffekast, som Mikkel Møller brændte. Hjemmeholdet holdt sig i front med 19-18 ved pausen.

Annonce

kampen i tal

Fredericia HK-SønderjyskE 35-38 (19-18)

Stillinger undervejs: 0-1, 4-2, 9-8, 10-11, 14-11, 18-18, 20-21, 27-25, 27-29, 33-37

Topscorer, FHK: Jakob Mikkelsen 6, Martin Bisgaard 6

Målscorere, SønderjyskE: Aaron Mensing 10 (2), Frederik Børm 8, Oliver Eggert 6, Askar Sunnefeldt 4, Jon Andersen 3, Mikkel Møller 3, Arnar Halfdansson 2, Frederik Ladefoged 1, Lasse Hamann-Boeriths 1

Udvisninger: FHK 2, SønderjyskE 3

Tilskuere: 1.875

Mensing på uvant position

Anden halvleg viste, at Aaron Mensing og Jon Andersen også kan score mål fra henholdsvis højre back og højre fløj. Fordi den faste højrefløj, Christian Jensen, måtte udgå med en skade.

At Fredericia-træner Jesper Houmark valgte at skifte Emil Tellerup ud i pausen, kunne sønderjyderne kun glæde sig over. Målmanden kom først ind igen, da SønderjyskE havde vendt kampen.

Mensing brillerede i den sidste halve time på den uvante plads som højre back, og Oliver Eggert fortsatte med at gøre jobbet så indskifter til noget nær perfektion. Og så sloges Frederik Børm så indædt i begge ender, at der måske er noget om det, når han siger, at han stadig har sin bedste håndboldtid foran sig. Børm skifter til Århus til sommer.

Indtil da kan sønderjyderne glæde sig over at have en stor og farlig Børm til at kæmpe for at bevare den nuværende fjerdeplads efter en hektisk aften i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];