Annonce
Sønderborg

Sønderjysk skolelærer hædret for ekstraordinær indsats

Ken Holst fra Nydamskolen i Vester Sottrup modtog tirsdag Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris. Foto: Jacob Schultz
Ken Holst modtager Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2020 for sit arbejde og engagement på Nydamskolen i Vester Sottrup.
Annonce

Sønderborg: To skolelærere modtog tirsdag Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2020 for deres arbejde og engagement i forbindelse med at vække unge menneskers begejstring for naturfag.

Prisen uddeles årligt og er delt i to priser - en øst for Storebælt og en vest for Storebælt. På Nydamskolen i Vester Sottrup kunne naturfagslærer Ken Holst lade sig hylde af godt 400 elever, kollegaer og ledelsen.

- Jeg er blæst helt væk, overlykkelig og meget berørt. Det er fuldstændig vildt, lød det fra den 47-årige lærer.

Normalt uddeles prisen i marts under den naturfagskonference Big Bang i Odense Congress Center, men det satte coronaen en stopper for i år. I stedet arrangerede Nydamskolen sin egen hyldest til Ken Holst.

- Din helt særlige evne er, at involvere eleverne og få praksis og teori til at spille sammen hele vejen rundt. Vi er beærede over at have en ildsjæl som dig ansat, lød det fra skoleleder Stine Skyum.

Din helt særlige evne er, at involvere eleverne og få praksis og teori til at spille sammen hele vejen rundt. Vi er beærede over at have en ildsjæl som dig ansat

Stine Skyum, skoleleder

Annonce

Brænder for arbejdet

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet engagerede og dygtige lærere i fagene fysik/kemi, biologi, geografi og matematik.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling. Prisen uddeles til en lærer efter indstilling fra dennes skoleleder.

Ken Holst brugte en del af sin seneste sommerferie på at opgradere Nydamskolens naturfagshal, bare fordi han havde lyst. Desuden hjælper han kolleger, så de selv kan bruge metoderne og tilgangene samt selv gennemføre projekter efterfølgende, lyder det blandt andet i begrundelsen for prisen.

- Ken du skaber en motivation og samtidig en tryghed i undervisningen, hvor dine elever altid ved, hvor de kan finde hjælp og vejledning. Samtidig er din undervisning praksis orienteret og den læringsmetode er vigtig også i 2020. Det er en kæmpe styrke, og den har du, sagde Claus Klaris, formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Annonce

Mange penge på vej

Ken Holst er oprindeligt uddannet mekaniker og herefter elektromekaniker. Gode oplevelser som tennistræner i Augustenborg fik ham til at søge ind på seminaret, hvor han i 2000 blev uddannet med linjefag i tysk og fysik/kemi.

Efter en håndfuld år som lærervikar vendte han fra 2005-2008 tilbage til den private erhvervsliv. En stilling i specialklasserne på Nydamskolen fik ham samme år tilbage i folkeskolen, hvor han har været lige siden.

Med prisen følger en kvart million, hvoraf 50.000 kroner er en personlig pris, mens resten går til skolen. Andelen til skolen skal anvendes til udvikling af den naturfaglige undervisning, eksempelvis til indkøb af eksperimentelt udstyr, opgradering af lokaler eller efteruddannelse.

På Nydamskolen påtænker Ken Holst at bruge bevillingen fra Novo Nordisk Fonden til at gøre naturfagsundervisningen endnu bedre. Den personlige del af prisen har han også tænkt sig skal gavne Nydamskolen. En del af pengene skal gives til elevrådet øremærket legeredskaber og udstyr.

Claus Klaris, formand for børne- og uddannelsesudvalget var forbi for at hylde den 47-årige skolelærer. Foto: Jacob Schultz
Normalt uddeles prisen i marts under den naturfagskonference Big Bang i Odense Congress Center. Foto: Jacob Schultz
For Ken Holst er det en livsstil at være lærer, og han tager gerne fritiden i brug. Foto: Jacob Schultz
Skoleleder Stine Skyum havde på grund af coronaen samlet alle elever og lærere på sportspladsen. Foto: Jacob Schultz
Ken Holst har siden 2008 været ansat på Nydamskolen i Vester Sottrup. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce