Annonce
Kultur

Sønderjysk slægtsroman kan vinde DR-pris

Anna Elisabeth Jessen på slægtsgården i Hoptrup. Arkivfoto: Jacob Schultz
Anna Elisabeth Jessens grænselandskrønike "Om 100 år" er med i opløbet om at vinde DR's romanpris 2020.
Annonce

HADERSLEV: Den sønderjyske slægtsroman er blandt de tre finalister, der dyster om Danmarks Radios Romanpris 2020. Krøniken er skrevet af journalisten Anna Elisabeth Jessen, der er vokset op i Marstrup og i dag bor skiftevis på oldeforældrenes gård i Hoptrup og på Østerbro.

Annonce

Brevene i skabet

Romanen "Om 100 år" beskriver grænselandets historie fra 1914, da Første Verdenskrig bryder ud og sender tusindvis af sønderjyske mænd i krig i tysk uniform, og den slutter i 2014.

I 101 små tre til fem sider kapitler følger bogen den samme slægt i landsbyen. Samtidig relaterer hvert år sig til omverdenens indflydelse på dagliglivet. Således optræder The Beatles i afsnittene om 1965 og 1966.

Ideen til bogen opstod hos Anne Elisabeth Jessen, da hun overtog oldeforældrenes gård i 1998. Her fandt hun nederst i et gammelt skab en samling breve, der var sendt under Første Verdenskrig. Dels en korrespondance mellem hendes bedsteforældre og dels en brevveksling mellem hendes bedstemoder og dennes bror, der faldt som tysk soldat.

Vinderen af DR's Romanpris 2020 afsløres den 13. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce