Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Sønderjysk stopklods: Denne gang fik Ladefoged nedlagt sin modspiller

Frederik Ladefoged - yderst til venstre - kunne juble sammen med de øvrige SønderjyskE-spillere, da sejren over Århus blev en realitet i sidste sekund. Foto: Ole Nielsen.
Frederik Ladefoged trak en to minutters udvisning for at bremse det sidste Århus-angreb, og kort efter kunne han og holdkammeraterne fejre en nøglesejr på 26-25.
Annonce

JV I AARHUS: Hertil og ikke længere.

Da Århus havde muligheden for at udligne og stjæle et point fra SønderjyskE i de sidste sekunder af mandagens kamp i Aarhus, kom Frederik Ladefoged i vejen.

Han lykkedes med det, der mislykkedes i Skanderborg, hvor sønderjyderne tabte tidligere på sæsonen. At tage hårdhændede metoder i brug og stoppe en modspiller.

Ladefoged røg ud i to minutter, men forseelsen var ikke hård nok til at give Århus straffekast, og i stedet fik holdet intet ud af tremeterkast efter tid.

- Det holdt hårdt, og jeg var lidt nervøs, for alle råber jo, og jeg aner ikke, hvad der kan ske. Århus går selvfølgelig efter den hårdest mulige straf, og jeg forsøger efter bedste evne at stoppe ham uden, at det bliver alt for voldsomt, og det lykkedes heldigvis, sagde Frederik Ladefoged efter kampen.

- Jeg synes, generelt dommerne er dygtige til at sige, hvis der er spilstop inden for det sidste minut, "husk nu lige drenge, at det hér gælder". Det kan godt være svært at huske inde på banen, når man har puls 200, at det man gjorde fem minutter tidligere bliver straffet fem gange hårdere, sagde Ladefoged.

Annonce

Vigtig nøglesejr

Han slap nådigt fra hændelsen, og SønderjyskE vandt 26-25 efter en kamp, SønderjyskE førte med fem ved pausen, men gradvist mistede grebet om i anden halvleg.

- Det er jo en sort-hvid verden. Vinderen har altid ret. Det er så snævert for os, og et mål eller et point kan blive afgørende for, hvem der kommer i slutspillet i sidste ende. To point her er nærmest fire. Det er så vigtigt, pointerede stregspilleren med henvisning til, at det var en sejr over en direkte konkurrent om en plads i slutspillet.

- Heldigvis gik det vores vej i dag, smilede Ladefoged.

- Det er så sindssygt tæt. I forhold til den periode, vi har haft, hvor vi har haft det svært mod de hold, der ligger sammen med os i midten - Fredericia, Skanderborg, Ribe-Esbjerg og Kolding - har vi alle tabt til undtagen et point i Esbjerg, så at følge de to sejre over BSH og Skjern op er så vigtigt både for det, vi kommer ind i, og for de tre kampe her. Det betyder meget, når vi har tabt de kampe tidligere, at vi har momentum igen, sagde Ladefoged, der kunne komme hurtigt hjem efter kampen.

Mens de andre tog spillerbussen sydpå, kunne han tage til sit hjem i Aarhus.

Næste kamp for SønderjyskE er hjemme mod TMS Ringsted, der i sidste uge fik sin første sejr i denne sæson hjemme mod Mors-Thy.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce