Annonce
Sønderborg

Sønderjysk verdenskrigsfilm vinder amerikanske priser

Skuespillerne Thure Lindhardt, Rosalinde Mynster og Tom Wlaschiha sammen med den lokale skuespiller Aksel Sass Homann ved Havnbjerg Mølle. Arkivfoto: Timo Battefeld

Storfilmen 'I Krig & Kærlighed' har vundet to priser på filmfestivalen Santa Barbara International Film Festival.

Sønderjylland: Den danske storfilm 'I Krig & Kærlighed' har vundet Publikumsprisen og prisen for Bedste Nordiske Film ved filmfestivalen Santa Barbara International Film Festival. Juryen siger om valget af Bedste Nordiske Film:

'Detaljerig historie om krigens smerte. Meget uforudsigelig, meget original. Fantastisk filmet, redigeret og skuespil.'

I Krig & Kærlighed handler om den sønderjyske soldat Esben under første verdenskrig, og hvordan krigen påvirker hans familie på Als. Filmen er optaget på Als og i Tønder for et år siden af Fridthjof Film. Det er filmselskabets største filmprojekt nogensinde med et budget på 42,5 millioner kroner.

Filmen havde Nordamerikansk premiere på festivalen. På grund af stor efterspørgsel fik den to ekstra visninger, der begge blev udsolgt, og publikum har nu valgt den som den bedste på festivalen.

Annonce

Vi er stolte over, at filmen har en relevans og betydning også udenfor Danmarks grænser og takker juryen for deres pæne ord og prisen for Bedste Nordiske Film.

Kasper Torsting og Ronnie Fridthjof, Fridthjof Film

En stor ære

Det er instruktør Kasper Torsting og producer Ronnie Fridthjof, der har skrevet manuskriptet til filmen med inspiration fra den sønderjyske roman 'Knacker'.

- Det har været fantastisk at deltage i Santa Barbara International Film Festival og opleve, hvor godt det amerikanske publikum og de professionelle filmfolk har taget imod filmen. Vi er stolte over, at filmen har en relevans og betydning også udenfor Danmarks grænser og takker juryen for deres pæne ord og prisen for Bedste Nordiske Film. Derudover er det en enorm ære, at publikum har valgt vores film som den bedste på festivalen. Det er næsten ikke til at forstå. Det, der glæder os mest, er den anerkendelse det er for vores fantastisk dygtige filmhold og skuespillere på denne film, siger makkerparret.

Santa Barbara International Film Festivaler én af Nordamerikas største filmfestivaler med mere end 90.000 deltagere. Den viser mere end 200 film på de 11 dage, festivalen varer.

I filmen kan man opleve skuespillere som Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Tom Wlaschiha, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen. En af kulisserne til filmen er flyttet fra Sønderborg til oplevelsesparken Universe på Nordals, hvor man i den kommende sæson kan opleve kulissen i parkens nye attraktion om arbejdet med film.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

opbakning

Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce