Annonce
Sport

Sønderjyske åbner for salg af forsvarsspiller

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, er klar til at sælge Kees Luijckx, hvis buddet er det rette.

Sønderjyskes forsvarsspiller Kees Luijckx er endnu ikke startet inde i denne sæson, og det kan godt ende med et skifte væk fra klubben for hollænderen.

Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen, åbner nemlig for et salg af den 33-årige stopper.

- Vi holder alle døre åbne. Alle kender hans kvaliteter, og det gør andre nok også. Lige nu spiller han ikke, og det vil han gerne med den alder, han har, siger sportschefen.

Lige nu er der dog ingen bejlere, fortæller Haysen, men hvis den rigtige mulighed dukker op, kan et skifte hurtigt blive en realitet.

- Får vi et bud, er vi også åbne over for, om det er det rigtige for ham og for os, siger Hans Jørgen Haysen.

- Vi er rigtig glade for ham, så det er også vigtigt for os, at det rette bud kommer, hvis han skal væk.

I udgangspunktet bliver den hollandske forsvarsspiller dog ikke solgt til en rivaliserende klub.

- Det er ikke vores udgangspunkt, at vi skal sælge ham til en dansk klub. Men jeg lytter til ham, og han lytter til mig, og det er det afgørende, siger Haysen.

Indtil videre kan Kees Luijckx ikke se frem til spilletid, fortæller Sønderjyskes cheftræner, Glen Riddersholm.

- Han starter ikke, fordi jeg vælger nogle andre spillere, som gør det bedre lige nu, siger Glen Riddersholm.

I mandagens 0-0-kamp mod AGF stillede Riddersholm op med tre centrale forsvarsspillere. Her havde han valgt Patrick Banggaard, Eggert Jonsson og Stefan Gartenmann, mens Luijckx så opgøret fra bænken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];