Annonce
forside

SønderjyskE 2 indretter sig efter manglende spillere

Håndbold, 3. Division, Herrer: Søndersø IF - SønderjyskE 2. Søndag kl. 14.15 i Søndersø Hallerne.

SØNDERBORG: Søndag kører mandskabet fra SønderjyskE 2 til Fyn for at møde Søndersø IF. Det fynske hold ligger på nuværende tidspunkt til nedrykning på 11.-pladsen i puljen, og derfor er det også et hold, som SønderjyskE 2 helst skal slå.

- På papiret er det en kamp, vi skal vinde. Men Søndersø er egentlig et godt hold, og de har tabt rigtig mange kampe med et eller to mål, så man går lidt og venter på, hvornår det vender for dem, fortæller SønderjyskE 2's træner Peter Nielsen.

Holdet må i kampen undvære to af sine normale spillere og må derfor også indrette sig lidt anderledes end normalt.

- Det er primært i forsvaret, hvor vi kommer til at mangle dem, og så kommer vi til at mangle lidt bredde. Så der kommer til at være nogle lidt alternative opstillinger, siger holdets træner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce