Annonce
forside

SønderjyskE 2 skal langt væk hjemmefra

Håndbold, 3. Division, Herrer: Svendborg Håndboldklub - SønderjyskE 2. Fredag kl. 19.30 i Svendborg Idrætshal.

SØNDERBORG: SønderjyskE 2 går fredag ind til, hvad der formentlig bliver, en udfordrende kamp mod Svendborg Håndboldklub. Holdet fra Svendborg er nemlig nedrykkere og er specielt gode på egen hjemmebane, hvor fredagens kamp også skal spilles.

Derudover skal SønderjyskE 2 også ud på en længere køretur til Svendborg op til kampen om aftenen.

- Vi har jo alle haft en normal arbejdsdag, så det er ikke optimalt. Men vi har snakket om, at det skal ikke være det, der kommer til at fylde, siger holdets træner Peter Nielsen.

Alligevel er forventningerne til aftenens kamp ikke helt så høje, som de har været til nogle af holdet andre kampe.

- Hvis vi vinder den kamp, er det bonuspoint. Det er ikke et af de hold, hvor vi tænker, at den skal vi nok køre hjem, fortæller træneren, der dog også udtrykker, at SønderjyskE 2 selvfølgelig vil gøre sit bedste og være klar til at tage de chancer, der kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce