Annonce
forside

SønderjyskE 2 trådte i karakter på hjemmebanen

Weekendens kamp var lagt fra første gang IF Stjernen, Odense og SønderjyskE 2 spiller mod hinanden. Arkivfoto: Claus Thorsted

Lørdag vandt SønderjyskE 2 over IF Stjernen, Odense på hjemmebane. Sejren kom i en kamp, hvor hjemmeholdet blandt andet blev udfordret på tålmodigheden.

SØNDERBORG: Det blev en sikker sejr til SønderjyskE 2, da holdet lørdag mødte IF Stjernen, Odense på hjemmebane.

Kampen var dog ikke helt uden udfordringer for holdet, der blandt andet må ændre taktik i angrebet tidligt i første halvleg.

- De overrasker os med et offensivt forsvar. Det er ikke så tit, vi møder sådan et forsvar, men vi får egentlig løst det meget godt, siger SønderjyskE 2's træner Peter Nielsen.

I størstedelen af første halvleg er det dermed også SønderjyskE 2, der tager føringen, men hen mod slutningen af halvleg går det ned ad bakke for hjemmeholdet.

- Vi laver nogle udskiftninger, og så er det ligesom alle skal ud og spille noget smart spil. Det bliver alt for individuelt, og det straffede de os for, siger træneren.

Det betyder, at første halvleg ender med en føring på 14-12 til IF Stjernen, Odense.

Annonce


  • SønderjyskE 2 - IF Stjernen, Odense: 26-19 (12-14)
  • Håndbold, 3. Division, Herrer
  • SønderjyskE 2 topscorere: Steffan Høi, Jacob Gade, Tobias Bachmann (5 mål)

Tilskuertal: ca. 300

Tålmodigheden på prøve

Gennem kampen er sønderjyderne også udfordret i forsvaret, hvor IF Stjernen tager sig god tid og sætter holdets tålmodighed på prøve. Især i anden halvleg, hvor SønderjyskE 2 ellers kommer godt tilbage og indhenter IF's føring, bruger holdet meget tid i forsvaret, og scorer i stedet på korte kontraer.

- Vi får en følelse af at stå rigtig meget i forsvaret, så der skal noget disciplin til, fortæller træner Peter Nielsen.

Trods lang tid i forsvaret lukker SønderjyskE 2 dog kun fem mål ind i halvlegen og scorer selv 14. Derfor ender kampen også med en sejr på 26-19 til hjemmeholdet.

Kontakt til oprykning

Før weekendens kamp lå de to hold på henholdsvis syvende- og ottendepladsen i puljen, men efter sejren ligger SønderjyskE 2 nu på puljens femteplads.

Derfor er sejren også vigtig for holdet, der gerne vil holde fast i muligheden for at komme til at spille om oprykning.

- Det betyder rigtig meget. Nu ligger vi jo pludselig i den gode halvdel. Det betyder, at vi stadig har kontakt til toppen. Hvis vi havde tabt, havde vi pludselig lagt langt nede, siger træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce