Annonce
Aabenraa

Sønderjyske Alex er Danmarks bedste slagterlærling

Alex Svingholm Hindsberg under konkurrencen. Foto: Henrik Kaarsholm
24-årige Alex Svingholm Hindsberg fra Bovrup vandt lørdag titlen som Danmarks bedste slagterelev ved DM i Skills. Til daglig arbejder han hos Danish Crown i Blans.
Annonce

Blans: For andet år i træk havde slagterlærling Alex Svingholm Hindsberg, der bor i Bovrup og arbejder på Danish Crowns slagteri i Blans, kvalificeret sig DM i Skills.

Sammen med fire andre dystede han i weekenden om titlen, og nu kan han kalde sig Danmarks bedste slagterlærling.

- Det er en utrolig fed følelse at kunne kalde sig den bedste slagterlærling i Danmark. Det er jo noget, som jeg har brugt rigtig mange timer på at forberede mig til, så når det hele bare klappede over de tre dage, hvor jeg skulle levere til DM i Skills, er det fedt, siger Alex Svingholm Hindsberg.

Fra torsdag til lørdag skulle Alex Svingholm Hindsberg og de fire andre slagterlærlinge dyste i konkurrencer i traditionelle udskæringstekniker, detailskæringer og grill, hvor deltagerne skulle skære ud, marinere og forberede, så kødet var klar til at komme med en fiktiv kunde hjem og komme på grillen.

- Sidste år blev jeg nummer to, så i år gik jeg efter guldet. Så da de sagde mit navn, råbte jeg bare 'yeah' hele vejen op til scenen. For at få førstepladsen er jo bare fedt, særligt når man elsker faget, siger Alex Svingholm Hindsberg, der tager uddannelsen på Slagteriskolen i Roskilde.

Jeg er god til at arbejde med mine hænder, og her har jeg virkelig fundet noget, jeg kan lide. Så jeg vil blive i branchen altid.

Alex Svingholm Hindsberg, Danmarksmester

Annonce

Rejser til Irland

Alex Svingholm Hindsberg har under hele konkurrencen været tilfreds med sin præstation. - Der er jo masser af mennesker, der kommer og kigger på, og der er pres på undervejs, men det er gået godt hele vejen igennem. Det har været en fed oplevelse at være med, siger han.

Interessen for faget begyndte efter en praktik på et slagteri. Derefter blev han ferieafløser, så fastansat som ufaglært inden han efter et par år besluttede sig for at gå i lære hos Danish Crown i Blans.

- Jeg er god til at arbejde med mine hænder, og her har jeg virkelig fundet noget, jeg kan lide. Så jeg vil blive i branchen altid, fortæller Alex Svingholm Hindsberg, der er færdigudlært til marts.

Til sommer rejser han til Irland for at arbejde i et halvt år.

- De gør tingene lidt anderledes, så jeg tænker at det er spændende at få noget mere erfaring og noget ny viden i rygsækken, som jeg også vil kunne bruge senere herhjemme, siger han.

Med titlen som Danmarks bedste slagterlærling følger en check på 15.000 kroner. Trofæet og pengepræmien blev uddelt af statsminister Mette Frederiksen.

Sønderborg-området havde blandt andre også Michelle Anholm Zülow Jensen, der er butiksassistentelev i Bilka Sønderborg, med til konkurrencen. Hun vandt dog ikke i sin kategori, detailhandel.

Den nykårede Danmarksmester sammen med statsminister Mette Frederiksen. Foto Per Daugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce