Annonce
Sport

SønderjyskE bekræfter: Henter islandsk spiller

SønderjyskE havde sæsonens første træning i mandags. Holdet må dog vendte lidt endnu på deres nyeste spiller islændingen Isak Oli Olafsen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Islændingen Isak Oli Olafsson har skrevet en fireårig kontrakt med SønderjyskE.

SønderjyskE: I mandags skrev flere medier, at islændingen Isak Oli Olafsson var på vej til SønderjyskE. Det har klubben nu bekræftet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Den 18-årige midterforsvarsspiller har skrevet en fireårig kontrakt med SønderjyskE. Han spiller i øjeblikket for Keflavik IF, som spiller i den næstbedste islandske række, hvor han har været en fast mand på holdet.

- Vi får en spiller ind som på trods af sin unge alder allerede har en pæn portion erfaring fra seniorfodbold, og som uden tvivl har et kæmpe potentiale. Det skal vi nu i SønderjyskE være med til at indfri og udvikle. Han er en nøglespiller og allerede anfører på Keflaviks hold, og det siger noget om, at vi også får med en spiller at gøre, som kan udvikle på sine ledelsesmæssige kompetencer, siger Hans Jørgen Haysen, sportschef i SønderjyskE, i pressemeddelelsen.

Isak Oli Olafsson har spillet på både det islandske U17- og U19-landshold. For to uger siden fik han desuden debut på U21-landsholdet, hvor han spillede fuldtid, da holdet mødte Danmark i en træningskamp.

SønderjyskE må dog vendte lidt endnu på deres nye køb. Forsvarsspilleren skal nemlig først spille turneringen med Keflavik IF færdig, inden han drager mod det sønderjyske. Derfor tiltræder han først i klubben den 24. august.

SønderjyskE spiller sæsonens første superliga kamp søndag den 14. juli på hjemmebane mod Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce