Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE besøger det småhaltende tophold

SønderjyskE har mødt Aalborg fire gange i sæsonen, men har stadig den første sejr over nordjyderne til gode. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

SønderjyskE: Gennem hele sæsonen har Aalborg været aldeles suveræn. Holdet har betragtet resten af isligaen oppefra med et enormt forspring.

Forspringet til rækkens nummer to er stadig så markant, at det er højst usandsynligt, at nogen kommer i nærheden af Aalborg, inden grundspillet er forbi.

Men der er sprækker hos nordjyderne. Aalborg har tabt fire af sine seneste seks kampe. Ingen af kampene er tabt i ordinær spilletid, men Aalborg har trods alt måttet nøjes med at gå fra isen med et enkelt point.

Den nyligt opståede sårbarhed kan udnyttes af SønderjyskE, som spiller solid ishockey i øjeblikket. Mario Simioni og hans spillere har vundet de seneste seks kampe - tre i ligaen og tre i Continental Cup.

Trods sprækkerne må Aalborg dog formodes at skøjte på isen med et klart mentalt overtag. Aalborg har vundet fire ud af fire opgør mod SønderjyskE i denne sæson. To er vundet efter ordinær spilletid, to efter overtid.

Der er kampstart i Aalborg fredag klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce