Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE besøger det småhaltende tophold

SønderjyskE har mødt Aalborg fire gange i sæsonen, men har stadig den første sejr over nordjyderne til gode. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

SønderjyskE: Gennem hele sæsonen har Aalborg været aldeles suveræn. Holdet har betragtet resten af isligaen oppefra med et enormt forspring.

Forspringet til rækkens nummer to er stadig så markant, at det er højst usandsynligt, at nogen kommer i nærheden af Aalborg, inden grundspillet er forbi.

Men der er sprækker hos nordjyderne. Aalborg har tabt fire af sine seneste seks kampe. Ingen af kampene er tabt i ordinær spilletid, men Aalborg har trods alt måttet nøjes med at gå fra isen med et enkelt point.

Den nyligt opståede sårbarhed kan udnyttes af SønderjyskE, som spiller solid ishockey i øjeblikket. Mario Simioni og hans spillere har vundet de seneste seks kampe - tre i ligaen og tre i Continental Cup.

Trods sprækkerne må Aalborg dog formodes at skøjte på isen med et klart mentalt overtag. Aalborg har vundet fire ud af fire opgør mod SønderjyskE i denne sæson. To er vundet efter ordinær spilletid, to efter overtid.

Der er kampstart i Aalborg fredag klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce