Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE buldrer bare videre

Martin Eskildsen åbnede fredagsballet i Aalborg med en hurtig SønderjyskE-scoring. Eskildsen & Co. endte med at vinde 6-3 over topholdet. Arkivfoto
Syvende sejr i træk til de lyseblå, da førerholdet Aalborg blev besejret med 6-3 i egen hule.

SØNDERJYSKE: Hvis man holder med SønderjyskE, skulle man håbe på, at slutspillet startede i løbet af ganske få dage.

Cheftræner Mario Simionis tropper er nemlig i absolut topform i øjeblikket og vinder den ene kamp efter den anden, og fredag aften gik det så udover førerholdet Aalborg, der på egen is blev besejret med 6-3.

Og det gik SønderjyskE's vej lige fra begyndelsen. Der var nemlig blot spillet 105 sekunder, da Martin Eskildsen åbnede fredagsballet i det nordjyske med en scoring.

Aalborg fik godt nok udlignet til 1-1, men den ville MacGregor Sharp altså ikke have siddende på sig. To mål til føring på 2-1 og 3-1 scorede den 34-årige canadier indenfor godt og vel et minut - og så var det ligesom sat på plads, hvem der var det bedste og det mest effektive hold på isen.

I midterperioden udbyggede Anders Førster SønderjyskE-føringen til 4-1 efter forarbejde af Mads Lund og Daniel Nielsen, og det blev endnu bedre i kampens sidste 20 minutter med mål til 5-1 og hele 6-1 ved Mads Lund og Daniel Madsen.

Til sidst skruede SønderjyskE ned for blusset og tillod to Aalborg-reduceringer, men sejr på 6-3 i Aalborg. Det er altså høj klasse.

Sejren i Aalborg var SønderjyskE's syvende i træk, og holdet er dermed toer i ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce